-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăSocialPandemia reduce drastic locurile în căminele studențești

Pandemia reduce drastic locurile în căminele studențești

Cea mai mare instituție de învățământ superior din România, Universitatea “Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, și-a redus semnificativ numărul de studenți cazați în cămine, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din județ.

“Noi avem 6.700 de locuri în cămine, iar din acestea, în urma discuțiilor cu DSP, am putut folosi 1.800 de locuri pentru cazarea studenților. Prioritate au studenții doctoranzi și cei străini, care vin să studieze la noi, iar, cei de la master și nivel licență sunt repartizați pe criterii, pe locurile rămase disponibile. În cele mai multe cazuri, avem doi studenți cazați   într-o cameră, cu baie comună. De asemenea, se respectă un protocol strict legat de dezinfectare și de triere la intrarea în cămin, se ia temperatura corporală”, a declarat, pentru “România liberă”, rectorul UBB, Daniel David.

Condițiile de triere și măsurile ce vor fi luate în cazul în care este identificată o persoană cu temperatura corporală peste 37,3 grade va fi disponibilă pe site-ul UBB, potrivit rectorului.

 

Condițiile din București

Nu toate universitățile sunt dispuse să-și reducă foarte mult capacitatea de cazare a studenților, cum este cazul UBB.

În Capitală, criza locurilor în cămine este mult mai mare și, în ciuda faptului că Bucureștiul a înregistrat cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19, universitățile nu sunt dispuse să reducă foarte mult capacitatea de cazare.

Rectorul Universității din București (UB), Marian Preda, declara, într-un interviu acordat “România liberă”, că instituția de învățământ pe care o conduce va încerca să folosească întreaga capacitate de cazare a studenților, ca în anii precedenți, în cele mai multe cazuri, locuind doi studenți în cameră.

Situația este similară și în cazul Academiei de Studii Economice (ASE) din București.

Un ultim cuvânt de spus îl va avea, însă, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB).

La nivel național, foarte multe universități au deschis deja anul academic 2020 – 2021, festivitățile desfășurându-se online.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă