11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalPremierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am nevoie urgentă de un răspuns la întrebarea dacă merită (…) să continui să conduc guvernul sau să renunţ la această onoare”, a adăugat el, potrivit actualitate.org.

Premierul a precizat că îşi va anunţa luni decizia.

Anunţul şocant a fost făcut după ce un tribunal spaniol a anunţat miercuri că a lansat o anchetă preliminară pentru a stabili dacă soţia lui Sanchez, Begona Gomez, a comis o infracţiune de trafic de influenţă şi corupţie în afacerile sale private.

Instanţa care o investighează pe Gomez nu a oferit mai multe detalii, spunând doar că a fost făcută în urma unei plângeri formulate de grupul Mâini curate, al cărui lider are legături cu extrema dreaptă.

Mâini curate a declarat că Gomez şi-ar fi folosit influenţa în calitate de soţie a prim-ministrului pentru a obţine sponsorizări pentru un curs niversitar pe care îl conducea.

Pedro Sanchez a fost învestit din nou premier în Spania

Pedro Sánchez câștigă un nou mandat de premier în Spania, după luni de negocieri și un acord controversat în urma alegerilor din iulie, potrivit ziarulprofit.ro.

După săptămâni de negocieri, liderul socialist Pedro Sánchez a obținut un vot în parlament pentru un nou mandat de prim-ministru, notează BBC.

Sánchez a fost susținut de 179 de parlamentari în camera inferioară a parlamentului, care are 350 de locuri. Doar deputații opoziției de dreapta au votat împotriva sa.

Partidul Popular conservator a câștigat alegerile din iulie, dar liderul Alberto Núñez Feijóo nu a reușit să formeze o majoritate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă