12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”, el afirmând că aceştia “au rupt scena” prin cele 50 de premii câştigate şi a promis că în zilele următoare autorităţile centrale vor găsi o soluţie pentru recompensarea acestora, conform agerpres.ro.

Şeful Guvernului a participat, miercuri seară, la Gala ‘Nu exista nu se poate!’, organizată la Palatul Parlamentului.

“Cred că puţină lume ştie că este vorba de zeci de copii care au participat, alături de elevi din 28 de state, cu 5.200 de proiecte, şi copiii noştri, ai României, cum se spune, au rupt scena. Respectiv, au câştigat peste 50 de premii, dintre care şi premiul cel mare, şase premii întâi. Deci, o performanţă care ne arată că se poate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Din datele prezentate, în cadrul Galei, de realizatorul tv Andreea Marin, gazda principală a evenimentului, reiese că la competiţia girată de NASA, la nivel mondial, au participat 29.000 de elevi din 28 de ţări ale lumii, iar România a luat 50 de premii din 125 obţinute la nivel mondial, prin participanţii săi, tineri elevi aflaţi între clasele a VII-a şi a XII-a, de la mai multe unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din ţară.

La finalul momentului premierii, unul dintre profesorii care i-au însoţit pe elevii prezenţi la gală a punctat în intervenţia sa că Ministerul Educaţiei nu a fost interesat de găsirea unor formule pentru a premia performanţele obţinute de copiii români la concursul organizat de sub egida NASA.

“Mulţumesc pentru această băgare în seamă a acestui concurs, pentru că Ministerul Învăţământului nu-l bagă în seamă, nu avem niciun fel de finanţare, niciun fel de sprijin. Muncim cum putem, ne facem treaba cum putem, dar suntem premiaţi fără premii, de fapt. Mulţumim”, a declarat Mihaela Chiriţă, profesor la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”.

Faţă de cele arătate de cadrul didactic, premierul Ciolacu a promis că, în zilele următoare, se va găsi o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme.

“Însemnă că şi de această dată Andreea a reuşit şi m-a chemat ca să rezolv această problemă. (…) Sunt ferm convins că lucrurile administrative şi viziunile, de obicei diferite şi nevoile diferite ale lumii reale şi ale miniştrilor sau unui guvern nu întotdeauna coincid, dar sunt ferm convins că zilele următoare vom remedia acest lucru. Totuşi, această seară este seara dumneavoastră. Nova, nu? De obicei, aceste stele explodează, la fel ca şi voi, şi după ce explodează, rămân mai strălucitoare, să spun aşa, faţă de alte stele care explodează şi creează găuri negre. Voi sunteţi partea binelui. Felicitări încă o dată “, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, întâlnire la Guvern cu elevii premiați la Olimpiadele de Matematică şi Fizică: „România are nevoie de oameni ca voi”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu i-a felicitat, marţi, pe elevii care au obţinut recent performanţe la Olimpiadele internaţionale de Matematică şi Fizică şi pe profesorii lor coordonatori, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, elevii au obţinut rezultate de excepţie, mulţumită cărora România s-a clasat la Olimpiada Internaţională de Matematică pe primul loc în Europa şi pe locul patru la nivel internaţional, iar la Olimpiada Internaţională de Fizică pe primul loc în Europa şi pe locul trei la nivel mondial.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă