13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalJoe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina,...

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari destinate Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, aprobat după şase luni de blocaj în Congres, potrivit spotmedia.ro.

”Va face America mai sigură, va face lumea mai sigură”, a declarat şeful statului american semnând textul care a devebit astfel lege, relatează BBC News.

Statele Unite este necesar ”să se mişte repede” să trimită armament şi echipament Ucrainei, pentru a ajuta Kievul împotriva înaintării ruse.

Preşedintele american face aceste declaraţii la o zi după ce Senatul amerian a aprobat acest pachet de ajutor străin, în urma mai multor luni de blocaj în Congres.

Este vorba despre patru proiecte de lege care au fost combinate într-un singur pachet în Senat:

-cel mai mare prevede 61 de miliarde de dolari în fonduri extrem de necesare pentru Ucraina.
-al doilea prevede 26 de miliarde de dolari pentru Israel şi ajutor umanitar pentru civilii din zonele de conflict din întreaga lume.
-al treilea mandatează 8,12 miliarde de dolari pentru a “contracara China comunistă” în Indo-Pacific.
-al patrulea, pe care Camera Deputaţilor l-a adăugat la pachet săptămâna trecută, include o potenţială interzicere a aplicaţiei de socializare TikTok, controlată de chinezi, măsuri pentru transferul activelor ruseşti confiscate în Ucraina şi noi sancţiuni împotriva Iranului.

Kievul şi-a intensificat apelurile la ajutor către Occident, în contextul în care Rusia avansează în invazie.

Proiectul a fost adoptat sâmbătă și de către Camera Reprezentanţilor.

”După mai bine de şase luni de muncă grea şi de multe întorsături pe drum, America transmite un mesaj întregii lumi: nu îţi vom întoarce spatele”, a declarat liderul majorităţii democrate în Senat Chuck Schumer.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat că acest lucru ”consolidează rolul Americii de far al democraţiei şi lider al lumii libere”.

Joe Biden l-a asigurat pe Volodimir Zelenski că-i va trimite „rapid” ajutoare militare „importante”

Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că va trimite „rapid” ajutoare militare „importante” Ucrainei, odată ce Congresul american va adopta definitiv un nou pachet de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, relatează AFP şi Reuters, potrivit cotidianul.ro.

Statele Unite „vor furniza rapid noi ajutoare militare importante pentru a răspunde nevoilor urgente de luptă şi apărare aeriană ale Ucrainei” şi aceasta de îndată ce Senatul american va adopta, la rândul său, enormul plan de ajutor validat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă