12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaForțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 23 aprilie, notează Kyiv Independent, potrivit ziarulprofit.ro.

Moscova a intensificat atacurile cu rachete și drone împotriva rețelei energetice a Ucrainei în primăvara anului 2024, exploatând întârzierile ajutorului occidental care au dus la deficite critice de muniție și apărare aeriană. Atacul nu a reușit să prăbușească rețeaua electrică a Ucrainei, dar a distrus instalații critice din mai multe orașe.

Adoptarea mult așteptată a unui pachet de asistență de securitate în valoare de 61 de miliarde de dolari în Congresul SUA înseamnă că capacitățile de apărare ale Ucrainei vor primi în curând un impuls semnificativ.

ISW a spus că, în timp ce Ucraina așteaptă sosirea noilor arme, forțele ruse își vor continua asaltul pentru a „maximiza daunele aduse infrastructurii ucrainene și capacității bazei industriale de apărare”.

Potrivit ISW, Rusia s-ar putea, de asemenea, să-și schimbe tactica, îndreptându-și atenția de la infrastructura energetică la rețelele de transport pentru a preveni ca proviziile de arme să ajungă în linia frontului.

„Forțele ruse își pot schimba setul de ținte pentru a lovi infrastructura de transport, logistica și instalațiile militare de depozitare din Ucraina”, au spus analiștii.

ISW și-a bazat predicția în parte pe observațiile ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a anunțat la colegiul Ministerului rus al Apărării pe 23 aprilie că Moscova va intensifica atacurile împotriva centrelor logistice ucrainene și a depozitelor de arme.

Atacurile Rusiei din 19 aprilie din regiunea Dnipropetrovsk, care au vizat gara orașului Dnipro, indică, de asemenea, o amenințare reînnoită la adresa infrastructurii de transport ucrainene.

Grevele extinse împotriva sistemelor de transport ar putea face parte dintr-o strategie de a împiedica logistica forțelor ucrainene și liniile de comunicație la sol, a spus ISW.

„Comandamentul militar rus ar putea spera că un efort coordonat de interdicție va restrânge capacitatea Ucrainei de a distribui suficient forță de muncă și material în sectoarele critice ale frontului și va întârzia capacitățile îmbunătățite pe care sosirea asistenței de securitate a SUA le va oferi forțelor ucrainene”, au spus analiștii.

Forțele militare ruse atacă poduri și căi ferate pentru a încetini livrarea de arme către Ucraina

Forțele ruse bombardează poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme occidentale pentru Ucraina, a indicat marţi un consilier al ministrului de interne ucrainean, după distrugerea unei căi strategice care lega Ucraina de România, potrivit France Presse.

Podul rutier şi feroviar care traversează estuarul Nistrului a fost avariat marţi de o lovitură de rachetă a forţelor ruse, a declarat Oleksandr Kamîşin, directorul căilor ferate ucrainene.

“Inamicul a provocat daune importante infrastructurii podului, a cărui restaurare va necesita eforturi şi un timp considerabile”, a precizat Ministerul Transporturilor pe Telegram. Potrivit acestuia, circulaţia este întreruptă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă