12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalGăgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei,...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei – regiune autonomă a Republicii Moldova – a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături de Rusia, și nu din Uniunea Europeană.

Evghenia Guțul a fost recent aleasă în funcția de guvernator (bașkan) al Găgăuziei. În această calitate, Guțul a fost în vizită la Moscova, în ultimele zile, alături de alți politicieni de opoziție din Republica Moldova. Declarațiile privind avantajul apartenenței la Uniunea Economică Eurasiatică au fost făcute la Moscova, susține agenția de presă oficială a Rusiei, TASS.

Anterior, guvernatoarea Găgăuziei mai anunța că provincia pe care o conduce își va declara independența, dacă, ipotetic, Republica Moldova ar dori să se unească cu România.

Republica Moldova are, în acest moment, două regiuni cu pretenții separatiste. Aceste regiuni sunt Transnistria și Găgăuzia.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă