12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăFlorin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne,...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că “noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”, potrivit agerpres.ro.

“Eu ştiu că aici vă e greu, dar nu sunteţi singuri. Asta le-am zis-o şi colegilor din Oltenia, unde, tot aşa, PSD-ul face ce a făcut dintotdeauna, de asta mie îmi place să spun că noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, aceleaşi obiceiuri, aceleaşi lucruri urâte, ameninţări, şantaj, mizerie”, a spus Roman, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa pentru alegerile locale.

În ianuarie 2024, preşedintele PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran, a anunţat că rupe alianţa cu PSD la nivel judeţean. Motivele invocate de liderul liberalilor din Dâmboviţa au plecat de la alocarea de bani de la bugetul judeţean către primăriile conduse de primari liberali.

PNL și PSD își împart, cu scandal, posturile din administrația publică

La exact un an de la alegerile parlamentare în urma cărora PNL și USR plus UDMR au ajuns la guvernare, scena politică s-a schimbat. Acum, coaliția guvernamentală este formată din PSD, PNL și UDMR, iar marile partide din alianță nu au rezolvat, încă problema redistriburii prefecților și a secretarilor de stat.

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit într-o ședință „de lucru” pentru a rezolva mai multe probleme care sunt urgente. Prima ar fi cea a adoptării bugetului de stat pe 2022, buget care ar trebui trimis spre aprobare în Parlament până la data de 20 decembrie. Apoi, sunt posturile de prefecți și secretari de stat, care s-au redistribuit între PSD și PNL după scoaterea USR de la guvernare.

Doar că PSD a devenit partid majoritar în guvernul condus de Nicolae Ciucă, iar PNL urmează să piardă mai multe posturi din eșalonul doi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă