Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană, fonduri de 30 de milioane de euro, investite în hrana școlarilor

Peste 12,2 milioane de copii din 79.000 de şcoli au participat, în anul şcolar 2016-2017, la programul Uniunii Europene (UE) de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli şi în jur de 18 milioane de copii au participat la programul UE de distribuire a laptelui în şcoli,

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 14:11

Potrivit celor mai recente rapoarte de monitorizare, este vorba de peste 74.000 de tone de fructe şi legume şi peste 285.000 de tone de produse lactate, distribuite în principal copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani.

"Programul pentru şcoli permite celor mai tineri cetăţeni ai noştri să beneficieze de avantajele pentru sănătate ale acestor produse, învăţând de mici de unde provin alimentele şi cât de importante sunt gustul şi nutriţia. Comisia contribuie cu mândrie la acest parcurs educativ. Suma de 250 de milioane euro provenită din bugetul politicii agricole comune va asigura derularea continuă a programului UE pentru şcoli în anul şcolar 2018-2019", a declarat comisarul european pentru agricultura şi dezvoltare rurală, Phil Hogan.

Prin acest program, în fiecare an şcolar se alocă 150 de milioane euro pentru fructe şi legume şi 100 de milioane euro pentru lapte şi alte produse lactate. Tocmai au fost aprobate alocările naţionale pentru toate cele 28 de state membre participante, destinate anului şcolar 2018-2019, urmând a fi adoptate de Comisia Europeana la sfârşitul lunii martie.

Cifrele prezentate de Comisia Europeană arată că, în anul şcolar 2018-2019, României i-a fost alocată suma de 10,743 milioane euro pentru programul UE de distribuire a laptelui în şcoli şi suma de 6,866 milioane euro pentru programul UE de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.

Pe lângă deciziile ce ţin de modul de implementare a programului, cum ar fi alegerea activităţilor didactice tematice sau a altor produse agricole ce pot fi distribuite copiilor, statele membre au posibilitatea de a suplimenta ajutorul UE cu un ajutor naţional pentru finanţarea programului, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...