11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran.

Delegația nord-coreeană este condusă de Yun Jong Ho, ministrul Comerțului Exterior. Potrivit presei de stat din Coreea de Nord, discuțiile cu Iranul vor viza aspecte economice dar și militare.

Coreea de Nord ar deține deja arme nucleare. Iranul nu deține asemenea arme, dar are un program avansat de cercetări în domeniul nuclear.

Analiști occidentali consideră că în lume s-a format în acest moment o axă a țărilor autoritare, non-democratice, pe care s-ar plasa Rusia, Coreea de Nord și Iranul.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă