Nicușor Dan, despre situația din USR: Mi se pare foarte grav

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a criticat joi decizia conducerii USR-PLUS de a invalida candidatura la parlamentare a lui Vlad Teohari, din partea USR-PLUS Diaspora.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2020 - 20:38

„Nu vreau să comentez foarte mult despre ce s-a întâmplat cu numirile pe liste, în schimb pentru ce s-a întâmplat în diaspora acolo lucrurile sunt foarte clare în opinia mea: faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze în numele partidului pentru un delict de opinie mi se pare foarte grav”, a spus Nicuşor Dan, într-un interviu pentru Hotnews.

Candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare, susţinută de USR PLUS Diaspora, a fost invalidată de Biroul Naţional în urma unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj. Teohari semnase o scrisoare deschisă prin care critica deciziile conducerii partidului. Alături de el semnaseră și Mihai Goțiu, Vlad Alexandrescu, Florina Presadă, și alți parlamentari care nu au mai prins locuri eligibile pe listele formațiunii.

Vlad Teohari a anunțat că dă partidul în judecată, iar avocatul Dumitru Dobrev, fost membru în Biroul Național al USR, îl va reprezenta. 

Citește și: Barna epurează USR PLUS prin comisia de arbitraj

Comentarii