17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSocialEvenimentInternat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor că a consumat conserve de pește, iar a doua zi au apărut simptomele.

Tratament adus din Republica Moldova

Tratamentul necesar a fost adus de la un spital din Republica Moldova, deoarece în România nu s-a găsit. Pacientul în vârstă de 51 de ani, din orașul Urlați, a consumat cele două conserve de pește pe 9 aprilie, iar primele simptome au apărut în ziua următoare, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Ploiești, Andrei Ilinca.

“Noi am făcut solicitare la nivel național pentru această antitoxină botulinică, dar nu se găsește în România. Din câte înțeleg nu mai există autorizație de punere pe piață în România. Nu știu să vă spun eu de ce”, a declarat medicul Andrei Ilina, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Inițial, bărbatul s-a prezentat la Spitalul orașenesc Urlați, unde i s-au administrat tratamente pentru simptomele digestive. Cu toate acestea, în timpul tratamentului, au apărut și simptome neurologice, cum ar fi dificultăți la înghițire și slăbiciune la nivelul pleoapelor. În urma acestor noi manifestări, el a fost transferat la Spitalul Județean Ploiești pentru investigații și tratament adecvat.

Pacientul a primit până acum două doze de antitoxină botulinică, obţinute cu ajutorul Spitalului de Boli Infecţioase din Chişinău, în condiţiile în care, când s-a făcut cerere la nivel naţional, aceasta nu a fost găsită nicăieri în ţară, arată sursa citată, scrie Agerpres.

Starea bărbatului s-a îmbunătăţit mult, iar în cursul acestei zile este aşteptată a treia doză de tratament, care vine tot de la Chişinău, cu sprijinul DSU, a mai precizat directorul medical al spitalului. 

Ce este botulismul?

Botulismul este o boală rară, dar gravă, cauzată de o toxină produsă de bacteriile Clostridium botulinum. Această bacterie poate fi găsită în sol, praf, praf, apă, alimente și materiale fecale. Există mai multe tipuri de botulism, dar cel mai comun este botulismul alimentar, care apare atunci când o persoană consumă alimente contaminate cu toxine produse de bacterii Clostridium botulinum.

Simptomele botulismului pot varia de la ușoare până la severe și pot include slăbiciune musculară, dificultăți de respirație, vedere încețoșată, dificultăți de vorbire și înghițire, senzație de greață și vărsături. În cazurile severe, botulismul poate duce la paralizie și chiar la deces din cauza insuficienței respiratorii. Boala nu se transmite de la om la om.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă