12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFotbalInter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de campioană a Italiei.

Nerazzurrii au cucerit al 20-lea titlu din istorie, după victoria la limită obținută în fața lui AC Milan. Fundaşul italian Francesco Acerbi (18) şi atacantul francez Marcus Thuram (49) au marcat golurile victoriei lui Inter, în timp ce golul de onoare al „Diavolului Milanez” a fost înscris de englezul Fikayo Tomori, în minutul 80.

Finalul jocului a fost marcat de altercaţii între jucători, care au condus la eliminarea a trei fotbalişti, doi de la AC Milan (Davide Calabria, Theo Hernandez) şi unul de la Inter (Denzel Dumfries).

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Inter s-a distanţat la 17 puncte de AC Milan, ocupanta locului secund în clasament, având astfel asigurat titlul de campioană.

Inter Milano este a doua echipă din istoria fotbalului italian care atinge borna de 20 de „scudetti” cucerite, după Juventus Torino, campioană a Italiei de 36 de ori. AC Milan are la rândul ei în palmares 19 titluri cucerite în Serie A.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Reporteri fără Frontiere: Peisajul mediatic din România, lipsa transparenței și trusturi media care propagă dezinformări

România se mândrește cu un peisaj mediatic divers și relativ pluralist, oferind un teren fertil pentru investigații de interes public puternice. Cu toate acestea,...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă