21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalArmata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni...

Armata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene “neîntemeiate” potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital din Fâşia Gaza, afirmând că a dezgropat şi apoi a îngropat din nou corpuri în căutarea celor ale ostaticilor, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.ro.

“Acuzaţiile potrivit cărora armata israeliană a îngropat cadavre ale palestinienilor sunt fără temei”, a indicat armata israeliană.

“În timpul operaţiunii sale în zona spitalului Nasser” din oraşul Khan Younis, “în încercarea de a localiza ostatici şi persoane dispărute au fost examinate trupuri îngropate de palestinieni (…) cu prudenţă şi numai în locuri în care informaţiile indicau posibila prezenţă a ostaticilor”, a explicat armata, dând asigurări că “a respectat demnitatea defuncţilor”.

“Corpurile examinate care nu erau cele ale ostaticilor au fost duse la locul lor”, a adăugat armata.

ONU a cerut marţi o anchetă internaţională asupra gropilor comune descoperite în principalele două spitale din Fâşia Gaza, subliniind necesitatea unei anchete independente în faţa actualului “climat de impunitate”, notează AFP şi Reuters.

Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului s-a declarat “îngrozit” de distrugerea celor două cele mai mari spitale din Fâşia Gaza, spitalul al-Shifa şi complexul medical Nasser din Khan Younis. Într-un comunicat, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a cerut “să fie desfăşurate anchete independente, eficace şi transparente”.

Un responsabil al Apărării civile din Fâşia Gaza a afirmat marţi că echipele sale au descoperit de sâmbătă corpurile a circa 340 de persoane în gropi comune în incinta spitalului Nasser din Khan Younis. Unele corpuri aveau mâinile legate, a adăugat el.

Israel: Războiul din Gaza va dura mai „multe luni”

În Israel se cunoaște deja că războiul din Gaza va dura de acum încolo mai „multe luni”, potrivit Reuters.

Organizația Națiunilor Unite condamnă o escaladare a atacurilor militare israeliene în Gaza, despre care se spune că au ucis peste 100 de palestinieni în două zile, într-o parte a enclavei.

Războiul s-a intensificat de Crăciun. Artileria israeliană și loviturile aeriene au lovit marți ținte în Fâșia Gaza. Operațiunile militare s-au intensificat în preajma Crăciunului, în special în partea centrală a Gazei.

Se spune că acest videoclip lansat de Societatea Semilunii Roșii din Palestina arată paramedicii care manipulează un cadavru, într-o tabără de refugiați, lovită de un atac aerian de Crăciun. Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că atacul a ucis cel puţin 70 de persoane, inclusiv multe femei şi copii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă