12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalDosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Ministrul adjunct al apărării al Federaţiei Ruse, Timur Vadimovici Ivanov, a fost arestat, el este suspectat de săvârşirea unei infracţiuni în temeiul secţiunii 6 a articolului 290 din Codul Penal (acceptare de mită)”, a informat Comitetul pe Telegram.

Comisia de Anchetă nu a oferit alte detalii.

Delictul se pedepseşte cu amendă mare sau închisoare de peste zece ani, în funcţie de detaliile infracţiunii.

Ivanov este supus sancţiunilor Uniunii Europene în calitate de înalt funcţionar al Ministerului Apărării însărcinat cu construcţia de instalaţii militare.

Fundaţia Anticorupţie, fondată în 2011 de fostul lider al opoziţiei Aleksei Navalnîi, a publicat o anchetă asupra lui Ivanov în 2022.

Potrivit anchetei, viceministrul a supervizat şi a profitat de pe urma proiectelor de construcţii în Mariupol, oraş din Ucraina care a căzut sub controlul Moscovei după un asediu de mai multe luni.

Potrivit anchetei organizaţiei, interzisă în Rusia pentru “extremism”, ministrul a divorţat de soţia sa pentru a-i permite să eludeze sancţiunile UE.

“Astăzi este o zi bună”, a reacţionat pe reţelele sociale jurnalista Maria Pevcih din cadrul Fundaţiei.

La fel ca majoritatea personalităţilor opoziţiei, Maria Pevcih a fost forţată la exil de represiunea Kremlinului.

Majoritatea adversarilor care rămân în Rusia se află după gratii.

Principalul lider al opoziţiei, Aleksei Navalnîi, care a însufleţit masele denunţând corupţia sub preşedintele Vladimir Putin, a murit în închisoare la mijlocul lui februarie.

Răsturnare de situație după revolta Wagner: Generalul Serghei Surovikin a fost reținut la Moscova

Răsturnare de situație după revolta grupului Wagner: Generalul Serghei Surovikin a fost reținut la Moscova, anunţă Fianancial Times care citează surse cu cunoştinţe în domeniu, potrivit observatornews.ro.

Surovikin e bănuit că ştia că liderul Wagner, Evgheni Prigojin, pregăteşte o revoltă. Kremlinul a evitat azi să răspundă la orice întrebare despre Surovikin. Dmitri Peskov i-a trimis pe jurnalişti la ministerul Apărării.

Serghei Surovikin, fostul comandant al trupelor ruse din Ucraina, a fost reţinut în Rusia relatează Financial Times (FT) care citează surse aflate la curent cu situaţia.

Este neclar dacă Surovikin este acuzat de complot în revolta condusă de Prigojin sau pur și simplu este reținut pentru interogatoriu. Surovikin nu a mai putut să fie contactat de familia lui de sâmbătă când a fost văzut pentru ultima oară într-o înregistrare video cerându-i lui Prigojin să pună capăt rebeliunii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...
Ultima oră
Pe aceeași temă