Alexandra s-a retras din cauza bulimiei

Rusoaica Alexandra Soldatova, cunoscută drept una dintre cele mai flexibile gimnaste, a făcut un anunț șocant chiar de Crăciun: tânăra de 22 de ani se va retrage din competițiile sportive.

Share

Rl online 0 comentarii

28.12.2020 - 09:43

Cvadrupla campioană mondială la gimnastică ritmică și-a pus pe pauză cariera încă de anul trecut, atunci când a anunțat că suferă de bulimie. Controlul riguros al greutății din lumea în care activa și-a pus amprenta într-un mod negativ asupra vieții ei și a evoluat într-o problemă psihologică gravă, care a dus la o tulburare de alimentație și care a necesitat ajutor de specialitate.

Deși era așteptată să se întoarcă în competițiile internaționale, Soldatova, care a ratat mai mult de un an de antrenamente intense din cauza unor accidentări, a decis să se retragă, după cei 16 ani în domeniu. „Cariera mea în gimnastică a fost plină de situații diferite, dar vreau să-mi amintesc doar momentele pozitive. Nu am nimic de regretat sau ceva pentru care să fiu supărată”, a spus Alexandra.

„Am doar 22 de ani și toată viața înainte. Am atât de multe planuri pe care vreau să le îndeplinesc. Însă astăzi vreau să anunț oficial: cariera mea sportivă s-a încheiat”.

Comentarii