13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăVideoÎn fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă la o rețea de tranșee menite să ajute armata Kievului, depășită și depășită de armate, să împiedice înaintarea Rusiei. Pe lângă șanțurile noroioase, fortificațiile includ șanțuri antitanc și șiruri de blocuri de beton în formă de piramidă numite „dinți de dragon” pentru încetinirea vehiculelor blindate.


Ucraina introduce măsuri pentru a aduce acasă bărbații în vârstă militară pentru a lupta

Ucraina a anunțat marți că introduce noi măsuri care ar încuraja bărbații în vârstă militară să se întoarcă în țară, întrucât armata se luptă să mențină linia frontului, datorită în parte deficitului tot mai adânc de personal.

Kievul a introdus o nouă legislație în această lună care înăsprește pedepsele pentru cei care evită recrutarea și reduce vârsta de mobilizare cu doi ani, la 25 de ani, ca parte a eforturilor îndemnate de armată pentru a-și întări rândurile.

„A sta în străinătate nu îl scutește pe cetățean de datoriile sale față de Patrie. De aceea, ieri am ordonat măsuri pentru a restabili atitudini corecte față de bărbații în vârstă de recrutare din Ucraina și din străinătate. Acest lucru va fi corect”, a spus ministrul de externe Dmytro Kuleba.

„În curând, Ministerul Afacerilor Externe va furniza clarificări suplimentare cu privire la procedura de obținere a serviciilor consulare în cadrul cadrului legal pentru bărbații în vârstă de recrutare la misiunile diplomatice străine”, a declarat el.

El nu a specificat ce măsuri au fost deja introduse sau sunt în curs de considerare.

Un document publicat de mass-media ucraineană, care nu a fost confirmat de Kiev, indica faptul că ministerul de externe suspenda serviciile consulare pentru toți bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani.

Scrisoarea publicată, purtând semnătura primului ministru adjunct al afacerilor externe, Andriy Sybiga, spunea că reprezentanțele ucrainene vor emite documente bărbaților din străinătate doar pentru a le permite să se întoarcă în Ucraina.

Măsura ar obliga probabil bărbații ucraineni să se întoarcă din străinătate pentru a efectua o varietate de proceduri administrative care erau anterior disponibile în străinătate.

Oficiul pașapoartelor din Ucraina a anunțat marți că a oprit emiterea unor documente în consulatele din străinătate, invocând „motive tehnice”.

Forțele ucrainene, depășite numeric și în armament, au cedat în ultimele luni teren în mod constant forțelor rusești care au capturat recent orașul estic Avdiivka și acum preiau satele înconjurătoare.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă