13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Ciolacu către Cîțu: Ați mințit când ați spus că există sporuri de 85%

„Recunoaşteţi că nici nu aţi citit legea salarizării, lege pe care vreţi să o schimbaţi! Dacă aţi fi citit-o, nu i-aţi fi minţit pe români că există sporuri de 85%. Când ele sunt plafonate prin lege la 30%. N-aţi fi minţit că există spor de calculator. Când acesta este scos de 20 de ani. Singurul spor pe care l-aţi scos a fost cel din prefecturi. Pe care tot dumneavoastră l-aţi dat anul trecut. Domnule Cîţu, v-aţi lepădat de programul de guvernare din prima zi de mandat! Aţi tăiat cu 11% bugetul Sănătăţii şi aţi dat cel mai mic procent din PIB la Educaţie din ultimii 30 de ani!”, a spus Marcel Ciolacu, în Parlament, unde a fost invitat Florin Cîțu, pentru dezbaterea „Ora prim-ministrului”.

Social-democratul l-a mai acuzat pe Cîțu că în timpul de 10 minute în care a vorbit de la tribună, România s-a împrumutat cu 600.000 de euro.

„Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp, aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. Dar, domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului care stau de 7 zile blocaţi în subteran, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL. Mită electorală! Pe aceştia aţi avut de unde. Domnule Cîţu, vă spun direct: daţi-le banii oamenilor! Urgent! Nu vă mai bateţi joc de ei! Sunt banii lor munciţi. Măcar atât să faceţi, dacă în rest nu aveţi nicio viziune! De aceea, tot ce puteţi face este să veniţi în faţa Parlamentului cu un buget al austerităţii. Un buget al sărăciei. Un buget care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare României”, a spus Ciolacu la dezbaterea „Ora prim-ministrului”, iniţiată de PSD.

Ciolacu a susţinut că premierul, „campionul absolut al urii”, îi urăşte pe bugetari, pe care îi ameninţă acum cu tăieri de venituri şi cu concedieri şi urăşte mediul privat, pe care l-a minţit un an întreg că îl va ajuta.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă