11.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalVaticanul lansează o aplicație pentru rugăciune

Vaticanul lansează o aplicație pentru rugăciune

Vaticanul lansează o aplicație pentru rugăciune, denumită Click to Pray, anunță, marți, presa occidentală.

Aplicația a fost prezentată într-o conferință de presă. La prezentare au participat șapte reprezentanți de la Vatican. Unul dintre ei este cardinalul Mario Grech, care are funcția de secretar general al Sinodului Episcopilor.

Noul soft se poate instala pe telefonul mobil, atât în variantă iOS cât și Android. Aplicația este disponibilă în şapte limbi, una dintre ele fiind limba chineză. Celelalte sunt limbile oficiale ale principalelor state occidentale. Limba română nu este disponibilă.

Vaticanul lansează o aplicație pentru rugăciune

O primă versiune a acestei aplicații fusese lansată în anul 2016. Versiunea anunțată în octombrie 2021 se numește Click to Pray 2.0. Noua versiune va fi lansată oficial la 1 noiembrie 2021. Până la acel moment, aplicația funcționează în variantă beta, adică pentru a depista eventuale erori de programare.

Vaticanul a precizat că aplicația pe smartphone nu va înlocui rugăciunea tradițională, în biserici. În întreaga lume există circa 1,3 miliarde de persoane de religie catolică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Petra Kvitova, adversara Soranei Cîrstea în semifinalele turneului de la Miami

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova va fi adversara româncei Sorana Cîrstea în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami. Kvitova (33 ani), numărul 12...

România a obţinut recunoaşterea europeană a produsului „Plăcintă Dobrogeană”

România a obţinut recunoaşterea europeană cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) a produsului „Plăcintă Dobrogeană”, a anunţat Comisia Europeană. Cererea României de înregistrare a denumirii „Plăcintă...

Ce este Creditul Pentru Urgențe și cum te poate ajuta?

Creditul Pentru Urgențe este un produs financiar pus la dispoziție de Mai Mai Credit IFN care funcționează sub forma unei linii de credit, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă