18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăPoliticăFirea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei.

Acest punct de vedere este transmis de Mihai Enache, președintele filialei AUR București. Enache este și el candidat la Primăria Capitalei, din partea AUR.

„De la reporter la moderator și prezentator TV, de la < decât politician, mai bine casnică > la purtător de cuvânt, astăzi Gabriela Firea nu se decide dacă își dorește să fie primar de București sau europarlamentar. Pentru că în acest moment este unul dintre numele aruncate pe piață de PSD drept candidat la Primăria Generală, dar se regăsește încă pe lista de candidaturi la alegerile europarlamentare, firesc este să aleagă și să renunțe la una dintre ele, ori la ambele, dacă ar avea decența de a ieși din scenă după dezvăluirile privind azilele groazei”, a declarat Mihai Enache.

Liderul AUR București precizează că el însuși a renunțat la candidatura de la europarlamentare “pentru a se dedica cursei pentru Primăria Municipiului București”. Mihai Enache prezintă și exemplul colegei sale, Ramona Bruynseels, care va candida pentru Primăria Sectorului 1 și care, din acest motiv, s-a retras de pe lista de candidați AUR la alegerile europarlamentare.

În ședința PNL – PSD din ziua de 22 aprilie 2024 s-a renunțat la Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun al acestor două partide la funcția de primar general. Drept urmare, Gabriela Firea a redevenit candidatul PSD pentru funcția de primar general al Capitalei.

Din partea PNL, candidat la funcția de primar general este Sebastian Burduja. Pentru această funcție mai candidează Nicușor Dan (Dreapta Unită – Reper) și Cristian Popescu Piedone (PPUSL).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă