24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăGDPRO femeie însărcinată a fost internată la Cracovia cu gripă A/H1N1 şi...

O femeie însărcinată a fost internată la Cracovia cu gripă A/H1N1 şi se află în stare gravă

O femeie însărcinată, în vârstă de 23 de ani, din Cracovia, a fost spitalizată după ce a contractat virusul A/H1N1 şi se află în stare gravă, a anunţat agenţia poloneză PAP, citată de postul Radio Polonia în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Starea sănătăţii femeii, care a fost internată la secţia de îngrijire intensivă a unui spital, este descrisă ca “gravă”. Pacienta a contractat virusul în timp ce era gravidă, iar copilul a trebuit să se nască prin cezariană, în cea de-a 27-a săptămână de sarcină. “Băieţelul este sub observaţie strictă. El nu este purtător al virusului A/H1N1”, a declarat Rafal Nizankowski, din cadrul Inspectoratului Regional pentru Sănătate.

Însă viaţa tinerei mame este, în continuare, în pericol. Femeii “i-a fost indusă o stare de comă (artificială), iar tot ceea ce putem face acum este să aşteptăm”, a declarat Wieslaw Krolokowski, din cadrul Spitalului Collegium Medicum.

Anul trecut, Polonia a fost una dintre puţinele ţări europene care au refuzat să comande un stoc de vaccin antigripal. Peste 170 de persoane au murit din cauza gripei noi. “Nu vrem să fim percepuţi ca o ţară care se opune vaccinurilor. Noi vrem să-i protejăm pe cetăţeni, dar nu în condiţiile impuse de companiile farmaceutice”, declara, la acea vreme, ministrul Sănătăţii, Ewa Kopacz.

Anul acesta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a apreciat că numărul cazurilor de gripă nouă în Europa este scăzut, cei mai numeroşi pacienţi fiind spitalizaţi în Marea Britanie.

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...
Ultima oră
Pe aceeași temă