9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMeciul carierei pentru Simona Halep

Meciul carierei pentru Simona Halep

Jucătoarea de tenis din Constanţa Simona Halep a reuşit la Roma cea mai mare victorie a carierei. Sportiva de pe litoral s-a impus în partida cu poloneza Agnieszka Radwanska, numărul patru mondial, marţi seara, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.369.000 de dolari.

Constănţeanca a câştigat ­partida cu scorul de 6-7 (2), 6-1, 6-2.

Pentru Halep, venită din calificări, este cea mai importantă victorie din cariera sa, graţie căreia şi-a asigurat un cec de 19.597 euro şi 155 de puncte WTA.

Simona (21 ani, numărul 64 mondial) a pierdut la mare luptă primul set, în tiebreak, dar l-a câştigat clar pe al doilea, cu 6-1. În decisiv, Halep a condus cu 4-1, Radwanska a reuşit un break şi spera să refacă echilibrul, dar Simona a realizat imediat un nou break şi a câştigat în cele din urmă cu 6-2, la capătul unui meci care a durat exact două ore.

Agnieszka Radwanska, a patra favorită a competiţiei, câştigase toate cele trei meciuri directe jucate până acum cu Halep, în 2011 la Australian Open (6-1, 6-2, în turul III), 2012 la Bruxelles (7-5, 6-0 în finală) şi anul acesta la Auckland (6-3, 6-1 în optimi).

Simona Halep s-a născut în Constanţa, în septembrie 1991. S-a remarcat încă din primii ani ai carierei, când a câştigat turneul de la Roland Garos la junioare. 

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă