10.7 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCum obține o firmă anularea datoriilor

Cum obține o firmă anularea datoriilor

Cum obține o firmă anularea datoriilor este o întrebare pe care și-o pun foarte mulți manageri.

O companie de consultanță anunță că a obținut restructurarea tuturor datoriilor bugetare restante ale grupului Chimica. Informația este transmisă de Concilium Consulting, companie de consultanță în restructurare de business afiliată Turnaround Management Association.

Concilium Consulting a obținut „restructurarea tuturor datoriilor bugetare restante ale grupului Chimica”. Aceste datorii bugetare restante erau în valoare de peste 48 de milioane de lei. Restructurarea datoriilor bugetare restante s-a obținut în baza OG 6 / 2019.

Cum obține o firmă anularea datoriilor

ANAF a aprobat toate cele șase planuri de restructurare pe care le-am realizat pentru companiile grupului Chimica și, dacă acestea își vor desfășura activitatea conform planurilor respective în următorii șapte ani, li se vor anula datorii fiscale de peste 25 de milioane de lei. Între timp, companiile beneficiază de eșalonarea plății pentru restul sumei, de aproximativ 23 de milioane de lei”, a explicat Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting.

Vlad Năstase a fost numit ca expert independent în procesul de restructurare a companiilor din grupul Chimica.

Firmele eligibile care vor să fie scutite de datoriile bugetare neplătite mai au timp să acționeze până în 30 septembrie 2021. Aceste firme eligibile trebuie să trimită o notificare a intenției de restructurare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce este Cloud Computing și care sunt avantajele acestei tehnologii?

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc marile companii să gestioneze volume imense de date, să scaleze rapid infrastructura IT și să ofere servicii personalizate fără...

Economia României în declin: Profiturile scad, pierderile cresc

Semne de încetinire economică în 2023, după bilanțul financiar a peste 900.000 de companii Conform datelor furnizate de Registrul Comerțului pentru zf.ro, cifra de afaceri...

Lockheed Martin colaborează cu o companie de la noi pentru producția de baterii în România cu bani din PNRR

Gigantul american Lockheed Martin urmează să semneze un acord de intenție cu compania românească Sinteza SA, pentru dezvoltarea unui proiect de producție de baterii...
Ultima oră
Pe aceeași temă