22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentTrei persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri de mare risc,...

Trei persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri de mare risc, după ce ar fi comercializat direct substanţe psihoactive către consumatori de pe raza judeţului Iaşi

La data de 1 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au luat măsura reținerii a trei inculpați, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni grave. Aceștia sunt cercetați pentru efectuarea, fără autorizație legală, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din probele administrate în cadrul investigației a rezultat că, în intervalul martie-mai 2024, cei trei inculpați au desfășurat o serie de activități ilicite în județul Iași. Acestea includ achiziționarea, deținerea, transportul, intermedierea și comercializarea directă a substanțelor psihoactive către consumatori locali. Acțiunile lor au ridicat preocupări serioase în comunitatea locală, deoarece traficul și consumul de droguri de mare risc reprezintă o amenințare la adresa securității publice și a sănătății individuale.

Comunicatul DIICOT

La data de 01.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea a trei inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive,  trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada martie-mai 2024, aceștia au procurat, deținut, transportat, intermediat și comercializat direct substanțe psihoactive către consumatori de pe raza județului Iași.

Cercetările efectuate au reliefat că unul dintre inculpați a deținut și comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de mare risc (metamfetamină), cu suma de 200 lei.

De asemenea, pe parcursul investigațiilor efectuate, acesta a fost depistat în trafic pe raza municipiului Iași în timp ce conducea un autoturism, având acest drept suspendat.

Au fost puse în aplicare mandate de percheziție la domiciliile inculpaților, fiind identificate și ridicate cantități de substanțe psihoactive (2 MMC) și droguri de risc (rezină de canabis),  obiecte purtând urme de substanță (MDMA, cocaină,  metamfetamină şi 2-MMC), grindere și cântare electronice de mare precizie, precum și alte mijloace de probă.

În cursul aceleași zile,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă