36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportAlte sporturiAmbasadorul României în SUA s-a întâlnit cu Nadia Comăneci

Ambasadorul României în SUA s-a întâlnit cu Nadia Comăneci

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, s-a întâlnit cu Nadia Comăneci, cea mai bună gimnastă din întreaga istorie a României.

În anul 1989, Nadia a fugit din România iar din acel moment trăiește în SUA. Ambasadorul Andrei Muraru vorbește despre întâlnirea lui cu Nadia într-un mesaj pe care l-a postat pe facebook, la data de 1 iunie 2024.

„A recompensa talentul și munca grea este un efort care merită alăturat – de aceea nu am ezitat când am fost invitată de Nadia Comăneci la International Gymnastics Hall of Fame. Acest eveniment a fost creat pentru a recunoaște realizările celor mai mari legende ale gimnasticii, iar lista premiatelor din trecut include două legende românești: Nadia Comăneci și Cătălina Ponor.
A fost o oportunitate de a relua legătura cu Nadia și soțul ei Bart, un nume important în gimnastică, și de a ne întâlni din nou cu primarul David Holt din Oklahoma City”, menționează mesajul pe care ambasadorul Muraru l-a postat pe internet.

International Gymnastics Hall of Fame se află în Oklahoma City (SUA). În acest clasament, prima româncă inclusă a fost Nadia Comăneci. După Nadia, din România au fost incluși, printre alții, Ecaterina Szabo, Cătălina Ponor și Andreea Răducan.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă