Rețetă ușoară de vară: Hribi la tigaie

de Online , 12 august 2017 - stire actualizata la ora 13:51, 11 august 2017

Mihaela Sava, de la www.laprajiturela.ro, vă propune o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și de efect, dacă vreți să încercați și altceva decât felurile clasice de vară, foarte bună și pentru un picnic.

Ingrediente (pentru două porții)

* 4-5 hribi de mărime medie (250 g)

* 2 căței de usturoi (de preferat românesc)

* 1/4 lămâie

* un cub de unt

* un praf de sare

Mod de preparare

Curățăm hribii cu o perie, le radem ușor coada cu ajutorul unui cuțit, apoi îi trecem rapid pe sub un jet de apă rece (nu îi lăsăm în apă deoarece absorb foarte repede lichid).

Îi rupem în fâșii potrivite (e păcat să folosim cuțitul).

Într-o tigaie mare, punem cubul de unt și dăm la foc mediu spre mare. Când s-a topit untul, aruncăm hribii. Amestecăm continuu.

Când hribii capătă culoare auriu-maronie, punem usturoiul zdrobit ușor sau tăiat felii și continuăm să amestecăm. Când sunt maronii și lipicioși (după 3 - 4 minute), asezonăm, punem zeama de lămâie, mai amestecăm o dată și gata.

Se pot servi fierbinți ca garnitură, cu mămăligă, dar și simpli, alături de un pahar cu vin.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design