NEW MONEY: Un fermier din sud a redus suprafața cultivată de 300 de ori, dar acum face cu o floare mai mulți bani decât cu o cultură de cereale

de New Money , 11 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 12:35, 11 octombrie 2017
NEW MONEY: Un fermier din sud a redus suprafața cultivată de 300 de ori, dar acum face cu o floare mai mulți bani decât cu o cultură de cereale

Odată cu dezvoltarea culturilor de nișă, fermierii români au constatat că mărimea nu contează neapărat în re­lația dintre suprafața culturilor și banii rămași în buzunare după recoltare. Așa a apărut și interesul pentru plan­tațiile de trandafiri, o afacere nouă, dar cu o aromă puternică de profit.

Comuna Pietrișu, județul Giurgiu. O așe­zare pe malul Dunării, pe drumul dintre Giurgiu și Zimnicea, unde prețul de vânzare al unei case cu patru camere abia dacă trece de 10.000 de euro. De-o parte și de alta a drumului național este pă­mânt cât vezi cu ochii, în cea mai mare parte cultivat cu cereale sau lucernă.

La intrarea în localitate, un miros plă­cut coboară dinspre deal către șoseaua națională. La doar 100 de metri distanță se găsește plantația de trandafiri a lui Ștefan Muscă (52 de ani), unul dintre cei mai vizibili fermieri din județul Giurgiu, care exploatează anual circa 600 de hectare.

Citește textul complet pe site-ul NewMoney.ro. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design