REVISTA PRESEI: Mitropolia Moldovei și Bucovinei amenință cu amenzi turiștii care vor să parcurgă traseul ”300 de scări”

de Andra Dolana , 25 martie 2015 - stire actualizata la ora 08:30, 25 martie 2015
REVISTA PRESEI: Mitropolia Moldovei și Bucovinei amenință cu amenzi turiștii care vor să parcurgă traseul ”300 de scări”
În ziarele de miercuri, citim despre Mitropolia Moldovei și a Bucovinei care îi amenință cu amenzi pe cei care vor să parcurcă traseul ”300 de scări” din Slănic Moldova, votul UNPR în cazul PSD-iștilor Dan Șova și Darius Vâlcov, un interviu cu vicepreședinta Comisiei pentru Egalitate de Șanse, dar și despre ce rămâne în urma lui Aurel Radu la Metrorex. 

În Adevărul citim despre decizia luată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, condusă de Înalt Prea Sfințiul Teofan, de a interzice turiștilor să mai parcurgă traseul ”300 de scări” de la Slănic Moldova. Astfel, oficialii BOR au pus mai multe panouri de informare prin care se interzice accesul în pădure, iar turiștii sunt amenințați cu amenzi de până la 5.000 de lei dacă încalcă această directivă. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei deţine în localitatea Slănic Moldova 1544,9 hectare de pădure. În timp ce locuitorii din Slănic sunt revoltați, primarul spune că este o ”glumă proastă”. „Asta e de râs. E o glumă proastă, pusă pe afiş. Ei au pus în mod fals problema siguranţei turiştilor, că ar fi copaci bătrâni, care ar putea să le cadă în cap. Pădurea este a lor, dar nu şi căile de acces. Nu pot da amenzi“, a mai spus primarul.

Gândul arată cum votul dat de UNPR în cazul lui Dan Șova și al lui Darius Vâlcov cu privire la cererea de încuviințarea arestării formulată de DNA, ar putea înclina balanța într-o direcție sau alta. În timp ce șeful partidului Gabriel Oprea a precizat că UNPR nu se va opune demersului natural al justiției, membrii UNPR nu sunt chiar atât de siguri. Dacă, în urmă cu o săptămână, senatorul UNPR Octavian Bumbu declara pentru Gândul că este împotriva arestării preventive în general şi că va vota contrar solicitării procurorilor în cazul lui Dan Şova, acum, la nicio zi de la semnalul dat public de Gabriel Oprea, acelaşi senator Bumbu susţine, cel puţin la nivel oficial, că va vota pentru justiţie. ”Deci părerea personală mi-o menţin, arestarea preventivă este în sine o pedeapsă şi arestarea fără un pericol public mi se pare o excepţie, dar, dacă interesul national o cere, vom respecta justiţia chiar dacă cei care o reprezintă nu sunt legaţi la ochi în momentul judecării”, a declarat marţi, pentru gândul, senatorul UNPR Octavian Bumbu.

Hotnews prezintă un interviu cu cea mai tânără parlamentară, care la 23 de ani a fost consiliera lui Victor Ponta, pe când premierul conducea ministerul pentru relația cu Parlamentul.  Gabriela Podașca, care are acum 30 de ani, este vicepreședinta Comisiei pentru Egalitate de șanse și spune că a fi de stânga înseamnă ” în primul rând, să fii apropiat de oameni și să fii apropiat de nevoile lor. Și am încercat să fac acest lucru în 3 ani de mandat, de când sunt parlamentar, prin acțiunile sociale în care m-am implicat atât eu, cât și organizația de tineret a sectorului 3 pe care o conduc. Asta însemnând: acțiuni sociale în centrele pentru copii, acțiuni sociale în centrele pentru bătrâni, această este o perspectivă. A două perspectivă, nu întâmplător am menționat că sunt vicepreședinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse, egalitatea de șanse este un fundament al ideologiei de stânga. Aceea de a le da tuturor posibilitatea, indiferent de mediu sau contextul din care provin, să aibă aceleași șanse de a reuși în viață. Cred că este un lucru esențial și fundamental pentru doctrina de stânga”, a spus Podașca. 

Evenimentul Zilei arată cum a funcționat Metrorex în perioada în care compania a fost condusă de Aurel Radu, care a demisionat marți, după ce DNA a deschis mai multe anchete. Mai multe birouri din Metrorex au fost sigilate și s-au ridicat dosare și unități de calculator de către procurori, potrivit unor surse din cadrul companiei Sunt vizate posibile acte de corupție. Trenuri de milioane de euro cărora le cad piesele pe șine, servicii de pază la suprapreț și prost prestate, șobolani, extinderea metroului bucureștean cu întârziere - acesta este bilanțul directorului milionar de la Metrorex, Aurel Radu, potrivit EVZ. 

În Capital citim despre cum sunt taxați cetățenii pentru electricitate. Astfel, două rapoarte lansate recent scot la lumină adevărul despre tarifele pe care le achită fiecare pentru energia consumată. La o factură de curent de 100 de lei (fără TVA), tarifele de furnizare şi distribuţie reprezintă 49 de lei, în vreme ce preţul în sine al energiei este mai mic de o treime, respectiv 29 de lei. „Concluzia noastră este că profitabilitatea operatorilor de distribuţie este una rezonabilă, nu exagerat de mare“, susține Mihai Căruntu, coordonator al echipei Cercetare Piața de Capital din cadrul BCR. Potrivit lui Radu Crăciun, economistul-şef al BCR, pentru companiile de distribuție există „riscul“ ca ANRE să scadă pe viitor tarifele, astfel încât ponderea tarifelor de distribuţie şi furnizare să scadă în facturi.

Ziarul Financiarul prezintă tendința angajatorilor de a muta o parte mai mare din fondul de salarii către partea variabilă, respectiv bonusuri şi beneficii. În Germania salariul reprezintă 75% din totalul pachetului salarial, în timp ce în România ponderea este de 86%. Printre beneficiile oferite de companii se numără cadouri în bani de Crăciun pentru copii, asigurare de viaţă, primă de Crăciun, primă de Paşte, tichete de masă, primă de vacanţă, pensii private sau cursuri de perfecţionare. „Atunci când alegi singur beneficiul, aprecierea asupra valorii acestuia creşte. Principalele beneficii alese de angajaţi sunt cadouri în bani de Crăciun pentru copii, asigurare de viaţă, primă de Crăciun, primă de Paşte, tichete de masă, primă de vacanţă“, spune Anca Georgescu, director executiv resurse umane Telekom Ro­mânia. 

Pro Sport prezintă un interviu cu Iosif Rotariu. Interviu a atisn atât aspecte personale din viața antrenorului cât și previziunile lui Iosif în legătură cu anumite echipe. ”Steaua are un avans liniştitor în fruntea clasamentului, dar se vede o scădere în jocul echipei, depinde foarte mult de ei cum îşi vor menţine această diferenţă faţă de urmăritoare. De fapt, depinde mult şi de cum va ţine ştacheta ridicată echipa din Târgu Mureş, pentru că ASA e principalul pericol. Au o echipă solidă, cu jucători cu experienţă şi o situaţie financiară stabilă”, a spus Rotariu pentru Pro Sport.

Comentarii

 • Aurel

  25 martie 2015 14:42

  Wikipedia aduce aminte romanilor care nu-s informati incepand de la cei BOR, si oricare alt cult ca "Secularizarea averilor mănăstirești a fost, alături de reforma agrară, una dintre reformele fundamentale adoptate de Alexandru Ioan Cuza pentru modernizarea României, prin care proprietățile bisericilor și mănăstirilor închinate1 din țară au fost trecute în proprietatea statului. Măsura adoptată în 1863, la 4 ani de la Unirea Principatelor, era fundamentală pentru formarea noului stat român, întrucât 14 din suprafața arabilă a țării aparținea mănăstirilor românești aflate sub influență preponderent greacă. Aceste proprietăți generau anual venituri de circa 7 milioane de franci, bani care luau calea străinătății și pe care călugării greci instalați în mănăstiri îi cheltuiau fără să dea socoteală autorităților și fără să aducă un folos real"Acesti sleiosi limiteaza dreptul de libera circulatie a romanilor si altor cetateni din UE sau de oriunde din lume.ICCJ, CCR Avocatul poporului trebuie sa se sesizeze din oficiu, chemandu-i in fata instantei de judecata pentru limitarea dreptului de miscare a omului, mai ales in tara lui dupa ce plateste impozite din care si acesti sleiosi, sunt stat in stat. Fac apel la toti romanii sa facem corp comun nelasand BORistii sa ne ingradeasca libertatea de miscare in tara noastra. Sa cerem sa fie bagati ei la zdup, interzicandu-le inclusiv sa mai practice preotia. Sunt un adevarat pericol public. Cine este de acord ca averile manastiresti sa fie secularizate. haideti sa ne intalnim in plimbam in fiecare sambata si duminica prin fata Mitropoliilor din Romania.macar cate o ora sa ne plimbam in liniste si cu pancarte cu caricaturi si micro pamflete.Numai asa ne va ajuta Dumnezeu sa scapam de acesti imbuibati slaninosi si sleiosi.Altfel Romania risca, sa se rupa in mai multe parti, datorita subminarii unitatii statului de drept romanesc pe care acest BOR o inteprinde in mod sistematic si orchestrat pe intreg teritoriul Romaniei..

  raspunde comentariului
 • vali

  25 martie 2015 8:47

  Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email lungu64yahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design