Trump îi muțumește lui Putin pentru expulzarea diplomaților SUA din Rusia. De ce este satisfăcut liderul american

de Mihai Diac , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 11:45, 11 august 2017
Foto: Arhivă

Președintele Donald Trump i-a mulțumit, ironic, președintelui Vladimir Putin pentru că a ordonat reducerea drastică a personalului diplomatic american din Rusia, informează, vineri, presa internațională citată de Digi 24.

 „Acum avem mai puțin de plată”, a declarat, joi, liderul de la Casa Albă.

„Vreau să-i mulțumesc, pentru că încercăm să ne reducem costurile și, în ceea ce mă privește, îi sunt foarte recunoscător că a dat drumul unui număr așa de mare de oameni”, le-a declarat Trump reporterilor. „Nu au niciun motiv întemeiat să se întoarcă”, a adăugat președintele american. 

Putin a reacționat la sfârșitul lunii trecute la sancțiunile impuse de Congresul american și a cerut Washingtonului să-și reducă cu 755 de oameni personalul consular și de la ambasada din Rusia, care totalizează 1.200 de oameni. Diplomații și alți angajați au termen până în septembrie să-și părăsească posturile.

Însă mulți dintre cei vizați de decizia lui Putin sunt, foarte probabil, cetățeni ruși. Nu este clar dacă președintele Trump a glumit când a făcut acest comentariu, care constituie prima sa declarație mai substanțială referitoare la decizia liderului de la Kremlin, notează presa americană. 

Nicolas Burns, fost oficial de rang înalt în Departamentul de Stat, a scris pe Twitter că declarația lui Trump este „rușinoasă” și arată o lipsă de respect față de diplomați de carieră excepționali. Mai mult, președintele justifică astfel comportamentul abuziv al lui Vladimir Putin.

„Dacă a glumit, asta arată adevăratul său caracter”, a spus Burns.

Comentarii

 • Reyes

  16 august 2017 11:38

  Buna!Ai nevoie de ajutor financiar?Aplicați acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obțineți bani urgent!* Numiri suma împrumutului variind de la 2.000 dolari la 20.000.000,00 dolari* Rata dobânzii este de 3* Alegeți între 1 și 30 de ani de rambursare.* Alegeți între planul lunar și cel anual de rambursare.* Termenii și condițiile de flexibilitate a împrumutului.Toate aceste planuri și mai mult, vă rugăm să ne contactați prin intermediul collinjackloancompanygmail.com Suntem atestați, demni de încredere, fiabili și eficienți, scăpați de criza financiară de aziFORMULARUL DE APLICARE A FORȚEI DE OFERTA ÎNTÂRZIRE ȘI RETURNARE ÎNAPOI LA PROCEEDNUMELE COMPLET ______________________AGE ______________________________SEX _______________________________COD POSTAL _________________________ȚARĂ __________________________STAT..____________________________ORAȘ _____________________________NUMAR DE MOBIL _____________________OCUPAREA ________________________VENIT LUNAR____________________AMOUNT NEEDED_____________________SCOPUL ÎMPRUMUTULUI ____________________DURATA DE ÎMPRUMUT _____________________Trimiteți la adresa de e-mail Collinjackloancompany gmail.com și obțineți împrumutul dvs. de astăzi ..

  raspunde comentariului
 • Ciresel

  11 august 2017 14:37

  Un adevarat crestin ca Dolnad nu se razbuna ca Vladimir Vladimirovici,ci intoarce si celalalt obraz crestinatatea lui Donald intarita prin interzicerea baieteilor cu fustita in armata Sua,sa speram ca Sua va deveni un stat crestin in care barbatii nu o sa-ti mai faca cu ochiu pe strada si LGBT va fi de domeniulbtrecutului anilor intunecati ai istoriei americane.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design