15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăPoliticăVizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și România în ceea ce privește implementarea strategiei de investiții „Global Gateway”.

Această strategie reprezintă un cadru amplu și strategic al UE pentru consolidarea și extinderea prezenței sale economice și politice la nivel global, având ca obiectiv creșterea investițiilor europene în infrastructură, tehnologie și dezvoltare sustenabilă în țările partenere din întreaga lume.

Prin vizita sa la București, comisarul european Urpilainen va avea oportunitatea să discute direct cu părțile interesate din România, inclusiv reprezentanți ai guvernului, sectorului privat și ai societății civile, pentru a evalua modalitățile concrete prin care țara noastră poate contribui și beneficia de această strategie europeană.

Dialogul deschis și cooperarea între România și Uniunea Europeană în cadrul strategiei „Global Gateway” pot oferi oportunități semnificative pentru consolidarea parteneriatului economic și politic al țării noastre cu statele membre UE și cu partenerii săi globali.

În timpul vizitei sale, se va întâlni cu prim-ministrul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre rolul pe care România îl poate avea în ceea ce privește aprofundarea parteneriatelor internaționale ale UE și promovarea dezvoltării durabile la nivel mondial în actualul context geopolitic dificil. Ea se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai sectorului privat din România pentru a afla modul în care Global Gateway ar putea stimula întreprinderile românești să investească în piețele în curs de dezvoltare, se arată în comunicatul de presă.

Comisarul va face schimb de opinii cu experți români din domeniul politicii externe și va purta un dialog cu studenți din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și al Universității București. Înainte de a reveni la Bruxelles, comisarul Urpilainen va vizita Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” pentru a afla mai multe informații despre tradițiile și bogata istorie a României.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă