25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialAgent șef din Penitenciarul Colibași, trimis în judecată după ce a dat...

Agent șef din Penitenciarul Colibași, trimis în judecată după ce a dat telefoane mobile unor deținuți

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările în cazul agentului șef de penitenciar Gheorghe Adrian Georgescu din cadrul Penitenciarului Colibaşi și l-au trimis în judecată pentru luare de mită și introducerea în mod ilicit în penitenciar a unor telefoane mobile. Georgescu era arestat preventiv într-o altă cauză.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2012 – 2013, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au fost înregistrate 6 denunţuri împotriva inculpatului, cu privire la faptul că acesta introducea telefoane mobile în Penitenciarul Colibaşi, pentru a fi folosite de către deţinuţi, primind pentru aceste servicii diferite sume de bani, de la rudele acestora.

Astfel, în perioada martie – aprilie 2013, inculpatul a primit de la o persoană 7 telefoane mobile şi suma de 1900 lei, pentru a înmâna aceste telefoane unui deţinut, 6 dintre acestea fiind introduse în penitenciar de către inculpat, iar în luna august 2013, acesta a mai primit de la o altă persoană 5 telefoane mobile, prevăzute cu încărcătoare, pentru a le introduce în Penitenciarul Colibaşi, primind în schimb suma de 500 euro.

În cauză, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au beneficiat de sprijinul direct al lucrătorilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, care au efectuat acte de cercetare în baza ordonanţelor de delegare emise de procuror, ancheta penală desfăşurată fiind sprijinită şi de Serviciul Român de Informaţii Argeş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite

Kremlinul afirmă că Rusia intenționează să reducă relațiile cu Occidentul

Rusia ia în considerare să reducă relațiile cu Occidentul din cauza implicării mai profunde a Statelor Unite și a aliaților lor în războiul din...

Rusia – Ucraina, ziua 855: Zelenski spune că acordul de securitate UE – Ucraina este o etapă spre pace

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat astăzi în vizită la Bruxelles pentru a semna un acord de securitate cu Uniunea Europeană, a estimat că acest...

Rusia și-ar putea restrânge relațiile diplomatice cu Occidentul

Rusia ia în considerare o posibilă scădere a nivelului relaţiilor sale diplomatice cu Occidentul din cauza implicării tot mai mari a SUA şi a...
Ultima oră
Pe aceeași temă