26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 855: Zelenski spune că acordul de securitate UE...

Rusia – Ucraina, ziua 855: Zelenski spune că acordul de securitate UE – Ucraina este o etapă spre pace

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat astăzi în vizită la Bruxelles pentru a semna un acord de securitate cu Uniunea Europeană, a estimat că acest text constituie o etapă spre „pace şi prosperitate” pe continent.

Deplasarea liderului ucrainean în Belgia are loc la câteva zile după deschiderea negocierilor oficiale pentru aderarea Ucrainei la UE, la peste doi ani de la declanşarea invaziei ruse.

„Vom semna trei acorduri de securitate, dintre care unul cu întreaga UE”, a anunţat Zelenski pe contul său de pe reţeaua social.

Pentru prima dată, acest acord va consacra angajamentul tuturor celor 27 de state membre de a furniza Ucrainei un sprijin important, independent de orice schimbare instituţională internă.

Volodimir Zelenski

Ucraina, pentru care sprijinul occidental este esenţial, caută să facă peren acest ajutor.

Fiecare etapă depăşită ne apropie de obiectivul nostru istoric de pace şi prosperitate în casa noastră europeană comună.

Volodimir Zelenski

Ucraina a semnat deja 17 acorduri de securitate bilaterale similare, printre care cu SUA, Franţa, Germania, Regatul Unit şi Japonia.

Citește șiȘ

A 854-A ZI DE R[ZBOI

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă