26.7 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSănătateUn bărbat din Chicago a primit un transplant de rinichi în timp...

Un bărbat din Chicago a primit un transplant de rinichi în timp ce era complet treaz și a părăsit spitalul a doua zi după operație. „O experiență grozavă”

Tehnologia avansează, iar medicina ține și ea pasul cu viitorul. Recent, un bărbat a primit un transplant de rinichi, nimic neobișnuit în asta, dar modul în care s-a desfășurat totul a fost „o experiență grozavă”, potrivit relatărilor acestuia.

Transplanturile de rinichi nu sunt neobișnuite – rinichiul este, de fapt, organul cel mai frecvent transplantat în SUA – dar un bărbat din Chicago a avut parte de o experiență diferită, potrivit Fox News.

John Nicholas, în vârstă de 28 de ani, a fost treaz în timpul întregii proceduri, care a fost efectuată pe 24 mai la Northwestern Medicine Hospital și a fost externat chiar a doua zi.

Potrivit unui comunicat de presă al spitalului, medicii i-au făcut anestezie spinală – similară cu cea utilizată pentru o operație cezariană – în loc de anestezie generală.

Acesta este primul caz la Northwestern Medicine în care un pacient a fost treaz în timpul unei întregi proceduri de transplant de rinichi și a plecat acasă a doua zi,

a declarat Satish Nadig, director al Northwestern Medicine Comprehensive Transplant Center.

În interiorul sălii de operație, a fost o experiență incredibilă posibilitatea de a arăta unui pacient cum arată noul său rinichi înainte de a-l plasa în organism,

a adăugat el.

Acest tip de transplant ar putea reduce riscurile chirurgicale și poate scurta durata de spitalizare a pacientului, spun medicii.

Operația lui Nicholas a durat aproximativ două ore, potrivit spitalului.

El a fost considerat pacientul ideal pentru această operație datorită vârstei sale, stării sale bune de sănătate și „dorinței sale de a participa”, conform comunicatului.

A fost o experiență grozavă să știu ce se întâmplă în timp real și să fiu conștient de amploarea a ceea ce făceau,

a declarat pacientul Nicholas.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă