37.5 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalKremlinul afirmă că Rusia intenționează să reducă relațiile cu Occidentul

Kremlinul afirmă că Rusia intenționează să reducă relațiile cu Occidentul

Rusia ia în considerare să reducă relațiile cu Occidentul din cauza implicării mai profunde a Statelor Unite și a aliaților lor în războiul din Ucraina, dar nu a fost luată încă nicio decizie, a declarat joi Kremlinul, potrivit Reuters.

O reducere a relațiilor – sau chiar ruperea acestora – ar ilustra gravitatea confruntării dintre Rusia și Occident cu privire la Ucraina, după o escaladare a tensiunilor legate de război în ultimele luni.

Chiar și în timpul crizei rachetelor cubaneze din 1962, când se crede că Războiul Rece s-a apropiat cel mai mult de un război nuclear, Rusia nu a întrerupt relațiile cu Statele Unite, deși Moscova a întrerupt legăturile cu Israelul din cauza războiului din Orientul Mijlociu din 1967.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a declarat pentru ziarul Izvestia că ambasadorii au îndeplinit o funcție dificilă, dar importantă, care a permis funcționarea unui canal de comunicare în vremuri tulburi.

Dar Ryabkov a mai spus că se studiază o posibilă reducere a legăturilor cu Occidentul.

Întrebat despre posibilitatea unei astfel de măsuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, având în vedere abordarea actuală a Occidentului față de Rusia, aceasta este una dintre alte multe opțiuni luate în considerare, deși nu a fost luată încă nicio decizie.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. ”Rusia ia în considerare să reducă relațiile cu Occidentul din cauza implicării mai profunde a Statelor Unite și a aliaților lor în războiul din Ucraina,”

    Haida de! Carevasazicatelea, prin urmare si-asa deci, ”Rusia ia în considerare să reducă relațiile cu Occidentul”, dar asta abia dupa ce aoccidentul ii da placute suedeze , flegme in ochi, sanctiuni si tot tacamul, de vreo 2 ani!:)
    Hotarat lucru, mâascariciul de Putin e din ce in ce mai comicăros!