26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalSUA instituie noi sancțiuni împotriva Iranului din cauza escaladărilor nucleare

SUA instituie noi sancțiuni împotriva Iranului din cauza escaladărilor nucleare

Statele Unite au emis noi sancțiuni împotriva Iranului ca răspuns la „escaladările nucleare continue”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, scrie Reuters.

În ultima lună, Iranul a anunțat măsuri prin care își extind programul nuclear în moduri care nu au niciun scop pașnic credibil. Ne menținem angajamentul de a nu lăsa niciodată Iranul să obțină o armă nucleară și suntem pregătiți să folosim toate elementele puterii naționale pentru a asigura acest rezultat,

a declarat Blinken.

Acțiunea de joi impune sancțiuni asupra a trei companii cu sediul în Emiratele Arabe Unite pe care SUA le acuză că sunt implicate în transportul de produse petroliere sau petrochimice iraniene, precum și asupra a 11 nave asociate.

La începutul acestei luni, Grupul celor șapte națiuni bogate a avertizat Iranul să nu avanseze în programul său de îmbogățire nucleară și a declarat că ar fi gata să aplice noi măsuri dacă Teheranul ar transfera rachete balistice Rusiei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă