33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăPoliticăDiana Șoșoacă vrea România afară din NATO: "Cea mai agresivă, incitantă, periculoasă...

Diana Șoșoacă vrea România afară din NATO: „Cea mai agresivă, incitantă, periculoasă și potențial distructivă Alianță militară din istoria umanității!”

Președinta SOS România, Diana Șoșoacă, a solicitat reexaminarea prevederilor Tratatului NATO și organizarea unui referendum național privind apartenența României la Alianța Nord-Atlantică.

Șoșoacă argumentează că este esențial ca cetățenii români să aibă posibilitatea de a se exprima asupra acestui subiect important, dat fiind contextul internațional actual și implicațiile sale pentru securitatea națională a României. Ea a insistat asupra necesității unei decizii transparente și participative, care să reflecte voința poporului. Propunerea a stârnit dezbateri intense în Senat și în spațiul public, evidențiind opinii diverse privind angajamentele și rolul României în cadrul NATO.

Poziția Dianei Șoșoacă

„TRATATUL N.A.T.O – cea mai agresivă, incitantă, periculoasă și potențial distructivă Alianță militară din istoria umanității! Evoluția Tratatului Atlanticului de Nord, de la înființarea sa până în prezent, a dovedit cu prisosință, fără doar și poate, că acest Tratat militar s-a constituit într-un instrument de opresiune a popoarelor, la îndemâna exclusivă a S.U.A., pentru promovarea, apărarea și dezvoltarea intereselor economice ale S.U.A., nicidecum un Tratat Militar Defensiv, menit să apere pacea și democrația mondială așa cum este declarat.

Coreea, Taiwanul, Vietnamului, Cambodgia, țările din Orientul Apropiat și Mijlociu, Iranul, Irakul, Afganistanul, Africa de Nord, spațiul ex-Iugoslav, America Centrală și de Sud sunt zone geografice arhicunoscute unde NATO, implicit S.U.A., NU AU FOST CHEMATE SĂ IMPUNĂ, DIN POZIȚIA DE JANDARM MONDIAL, pacea și democrația!”, susține senatoarea Diana Șoșoacă, potrivit unui comunicat transmis de SOS România.

Zonele menționate sunt spații geografice imense, în care BOCANCUL N.A.T.O. a călcat și distrus cu samavolnicia celui puternic, pacea și a răpit viața a milioane de oameni, a ucis tradițiile și mileniile de cultură naționale din aceste zone !

Și, cum nu ar fi fost de ajuns, JANDARMUL MILENIULUI 3, N.A.T.O., si-a adus trupele de forță şi opresiune și în Europa, înlocuind pas cu pas armatele țărilor noastre, în speță a României! Este de menționat că în caz de război, conducerea armatei române va fi preluată de către NATO. Acest lucru a fost menționat inclusiv de secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană.

Cum era de așteptat, efectele neo-colonizării de către americani a zonei vestice a Mării Baltice, a coborât vertiginos spre zona agricolă mult râvnită a Ucrainei unde s-au lovit de interesele și, mai ales, de puterea militară a Rusiei !

Rezultatele acestor acțiuni neo-colonizatoare ale S.U.A. desfășurate în Ucraina nu s-au lăsat mult așteptate și se amplifică într-un vârtej extrem de periculos cu rezultate alarmante pentru pacea și liniștea Europei și lumii întregi, astfel :

  • implicarea N.A.T.O. în conflictul dintre Rusia și Ucraina;
  • atragerea țărilor baltice în interesele N.A.T.O. ;
  • proliferarea unei sarabande continue a amenințărilor adresate de N.A.T.O. către Rusia, prin instigarea României;
  • neglijarea cu vădite intenții a puterii militare a Rusiei și implicarea întregii Europe în acest conflict care ne implică pe toți într-un război care nu ne aparține;
  • generarea și extinderea unei stări de convulsie politico-economică în întreaga Europă;
  • conturarea unor amenințări militare la adresa Chinei;
  • configurarea, din ce în ce mai evidentă, a unui nou și puternic pol de putere economică și militară mondială, opus N.A.T.O., BRICS, pentru a contrabalansa excesele săvârșite de N.A.T.O.

Precizez că este inacceptabil ca să ajungem din slugile URSS, slugile USA. Este inacceptabil să schimbăm un stăpân  pe altul și nici să urmăm ca orbii instigările unora și altora, punând în pericol poporul român și România. Constituția menționează foarte clar că suntem stat independent și suveran, or prin acțiunile dvs. denotați că suntem stat colonie, sclav.

ÎN CONSECINȚĂ LA CELE PREZENTATE, în calitate de senator lansez un SEMNAL DE ALARMĂ și va solicit tuturor celor menționați în textul acestei interpelări parlamentare, convocarea Comisiilor de Apărare din cele două Camere ale Parlamentului și Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea organizării și desfășurării, în regim de urgență, a următoarelor acțiuni:

1. Reanalizarea prevederilor Tratatului N.A.T.O. în lumina ultimelor evoluții extrem de periculoase, ale situației politico-militare mondiale și configurarea, pregătirea și promovarea unor amendamente asiguratorii menite să protejeze existența României ca stat național, unitar și indivizibil, independent și suveran,

2.  Pregătirea și convocarea unui Referendum Național referitor la apartenența României la N.A.T.O., referendum care ar fi trebuit organizat la momentul aderării.

Toate tratatele au fost semnate de România în calitate de stat independent și suveran.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU