22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalRusia și-ar putea restrânge relațiile diplomatice cu Occidentul

Rusia și-ar putea restrânge relațiile diplomatice cu Occidentul

Rusia ia în considerare o posibilă scădere a nivelului relaţiilor sale diplomatice cu Occidentul din cauza implicării tot mai mari a SUA şi a aliaţilor lor în războiul din Ucraina, dar nu a luat încă nicio decizie în acest sens, potrivit tass.com.

„Problema reducerii nivelului relaţiilor diplomatice este o practică standard pentru statele care se confruntă cu manifestări neprietenoase sau ostile”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre posibilitatea unei astfel de acţiuni.

„Din cauza implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina, Federaţia Rusă nu poate să nu ia în considerare diverse opţiuni pentru a răspunde unei astfel de intervenţii occidentale ostile în criza ucraineană”, a afirmat Peskov.

În conferinţa sa de presă zilnică, Dmitri Peskov a declarat că nu a fost luată încă nicio decizie în această privinţă şi că Rusia analizează diferite modalităţi de a răspunde Occidentului.

Anterior, într-un interviu acordat oficiosului Izvestia, ministrul rus adjunct de externe Serghei Riabkov declarase că Moscova nu exclude o scădere a nivelului relaţiilor diplomatice cu unele ţări occidentale în cazul în care acestea nu-şi vor schimba abordarea „rusofobă” în relaţiile lor cu Rusia, potrivit Reuters.

Raporturile dintre Rusia şi Occident s-au deteriorat îndeosebi după ce Moscova a declanşat invazia sa neprovocată, nejustificată şi ilegală în Ucraina în februarie 2022, pe care o numeşte drept „operaţiune militară speciale”, iar Occidentul şi Kevul o consideră o agresiune de tip imperialist, prima de acest gen în Europa după al Doilea Război Mondial.

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor fi obligați să facă instrucție militară, lasă loc la interpretări. Dintre toate opiniile, cea mai credibilă este varianta intenției “partenerilor fără limite,” Jinping și Putin, de a schimba – printr-o conflagrație – Ordinea Mondială. Rusia cu armata, China cu Hi-Tech-ul. Cine va învinge?

Să fie atât de lipsite de viziune SUA? Lui Putin îi convine enclavizarea și prelungirea războiului din Ucraina. Insistând cu susținerea păguboasei armate a lui Zelenski, Occidentul cade în plasa Moscovei, colț cu Beijing.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă