15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechCioloș își asumă responsabilitatea pentru reacţia SPP-iştilor de duminică la sosirea sa...

Cioloș își asumă responsabilitatea pentru reacţia SPP-iştilor de duminică la sosirea sa la Colectiv

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că își asumă responsabilitatea pentru modul în care s-au desfășurat lucrurile, duminică seară, când a mers să aducă un omagiu victimelor incendiului de la clubul Colectiv. El a precizat la Antena 3 că ar fi bine ca toată lumea să fie mai umană.

“Îmi asum eu responsabilitatea (…) pentru tot ce au făcut inclusiv SPP-iștii, îmi asum eu responsabilitatea, dar dacă erați acolo să vedeți cum se îmbulzea lumea când un om pur și simplu, ok, e prim-ministrul României și cu câțiva miniștri, s-a dus să depună un buchet de flori (…) Cred că e important să ne respectăm unii pe alții, să respectăm intimitatea unor oameni, le-am spus oamenilor de acolo că voi da și declarații la urmă, dar i-am rugat să-mi respecte 3 minute, 5 minute de intimitate”, a declarat Cioloș, la Antena 3, fiind întrebat dacă a văzut că un angajat al SPP care îl proteja a făcut un gest foarte brutal față de o jurnalistă.

Cioloș a mai spus că gesturile brutale nu au vreo scuză, precizând totodată că a fost lăsat să își prezinte omagiile după ce s-a oprit de două ori și a insistat în acest sens.

“Îmi asum. Trebuia să fiți la locul faptei ca să vedeți exact despre ce a fost vorba, dar e firesc, e normal (…) eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat și îmi asum această vină și vom încerca să reformăm aceste instituții pe cât posibil”, a precizat Cioloș.

Întrebat dacă aceste instituții ar trebui să fie mai umane, Cioloș a răspuns: “Da și sper ca toată lumea să devină mai umană, inclusiv cei care (…) își fac treaba, trebuind să ia anumite imagini (…) Cred că e important să ne uităm un pic cu distanța necesară la lucrurile respective (…) Asta mi-am și dorit, să mă duc acolo fără să anunț presa nu din lipsă de respect față de presă, dar nu credeți că am și eu un mic drept la un pic de intimitate, într-un astfel de moment, dacă spunem că vrem oameni care sunt la putere care să se comporte firesc și uman? Cum să se comporte firesc și uman dacă nu-i lăsăm să se comporte firesc și uman?”.

Premierul Cioloș a mers duminică seară în fața clădirii în care a funcționat clubul Colectiv din Capitală, unde a depus un buchet de flori, a aprins o lumânare și s-a recules timp de câteva minute, aducând astfel un omagiu celor 64 de persoane care au decedat în urma incendiului izbucnit în urmă cu un an în acest club.

Cioloș a menționat că nu a venit la clubul Colectiv pentru a face “spectacol” și s-a arătat deranjat de insistența jurnaliștilor. “Ar fi bine să înțelegem că în lumea asta și în societatea asta a noastră pot să fie oameni care sunt în lumina reflectoarelor în anumite momente, când au responsabilități, dar sunt și ei oameni”, a spus Cioloș, duminică seara.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă