21.9 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSportFotbalVIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei.

Această performanță este una de neegalat în istoria fotbalului englezesc, consolidând poziția echipei ca una dintre cele mai dominante din istoria Premier League. Victoria care a asigurat acest titlu istoric a venit în etapa a 38-a (ultima) a sezonului 2023-2024, când Manchester City a învins pe teren propriu formația West Ham United cu scorul de 3-1.

Echipa antrenată de Pep Guardiola s-a impus prin dubla lui Phil Foden, considerat cel mai bun jucător al sezonului, și reușita lui Rodri. West Ham United a reușit să marcheze prin Mohammed Kudus, care a înscris un gol spectaculos din foarfecă în finalul primei reprize. Cu această victorie, Manchester City a confirmat superioritatea sa în campionat și a încheiat sezonul cu un avans confortabil în fruntea clasamentului.

YouTube video

“Am intrat în cartea de istorie! Nicio echipă nu a reușit performanța asta vreodată”, a declarat Foden pentru Sky Sports despre al patrulea titlu consecutiv al echipei, scrie CNN.

“Puteți vedea ce înseamnă pentru fani, pentru noi. Acest titlu din Premier League a fost un pic mai special. Nu mai am cuvinte. Sunt spulberat.”

În vârstă de numai 23 de ani, Foden a câștigat acum un număr remarcabil de șase titluri în Premier League.

Performanța remarcabilă a echipei Manchester City sub conducerea lui Pep Guardiola este rezultatul unei strategii bine puse la punct, a unui talent remarcabil în lot și a unui efort susținut pe tot parcursul sezonului. Această serie de titluri consecutive demonstrează capacitățile și resursele clubului de a rămâne în vârful fotbalului englez și european.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă