30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internăGabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi aleasă primar.

Gabriela Firea prezintă un mesaj pe acest subiect într-o postare care apare pe facebook, postare despre care se menționează că reprezintă publicitate plătită de PSD.

“Construim Aeroportul București Sud! Un proiect așteptat de peste 20 de ani care devine realitate, la doar 24 de kilometri de centrul Capitalei și la 43 de kilometri față de granița cu Bulgaria.

Mă bucur că am șansa să mă implic în acest proiect, împreună cu colegul meu, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Sunt convinsă că va fi o reușită majoră a colaborării dintre Municipalitate, Primăria Sectorului 4, Guvernul României condus de premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, cu sprijinul secretarului de stat Bogdan Mândrescu. Cu ajutorul colegilor noștri europarlamentari, a consilierilor generali și locali, cu fonduri locale și fonduri europene nerambursabile, îl putem finaliza într-un timp record.

Implicarea companiei franceză SETEC este certitudinea reușitei acestui proiect. Avem experiența marilor proiecte pe care echipa social-democrată pe care am condus-o le-a realizat în București, tot cu mari investitori francezi, dintre care amintesc Stația de Epurare Glina 2, cel mai mare proiect de mediu din Europa de Est”, precizează declarația Gabrielei Firea.

În finalul acestei declarații, Gabriela Firea precizează că “în București, transportul rămâne principala problemă. Dezvoltarea rețelei de metrou, noile stații pe magistralele M4, M2 și M7, sunt o prioritate. Bucureștiul și Ilfovul trebuie conectate prin metrou”.

Conform informațiilor disponibile pe internet, aeroportul București Sud s-ar putea construi în apropierea localității Adunații Copăceni. Momentul finalizării lucrărilor ar fi în perioada anilor 2028 – 2029.

În prezent, Gabriela Firea este senator de București și șefa filialei PSD București. Ea este candidat pentru cel de-al doilea mandat de primar general al Capitalei, la alegerile din 9 iunie 2024. La aceleași alegeri, Daniel Băluță candidează pentru cel de-al doilea mandat de primar al Sectorului 4.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. EURO 2024. Olanda trece la limită de Polonia

Selecționata Olandei a obținut o victorie importantă în primul meci din Grupa D a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, învingând naționala Poloniei...

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...
Ultima oră
Pe aceeași temă