33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalElicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul accidentului.

Accidentul s-a produs la mijlocul zilei de duminică, 19 mai 2024. Președintele Ebrahim Rayeesi se întorcea în Iran după ce avusese o întâlnire cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Potrivit site-ului iranian oficial Fars News, vizita în Azerbaidjan a decurs normal.

Totuși, pe drumul de întoarcere, elicopterul în care se afla președintele Ebrahim Rayeesi a aterizat forțat în provincia Azerbaidjanul de Est (care este teritoriu al Iranului, la granița cu Republica Azerbadjan). În același elicopter în care se găsea șeful statului s-ar fi aflat și ministrul de Externe al Iranului.

Accidentul s-a produs în zona orașului Varzeqan. Alte două elicoptere, care însoțeau elicopterul președintelui Iranului, ar fi aterizat normal.

“Erau trei elicoptere, dintre care două au aterizat în siguranță, iar unul dintre ele s-a prăbușit”, a declarat Ali Zakari, guvernator adjunct al provinciei Azerbaidjanul de Est.

Echipe de salvatori au fost trimise în zona unde a căzut elicopterul prezidențial. Operațiunea de căutare este îngreunată, se pare, din cauza ceții.

Iranul este o țară tot mai izolată pe plan internațional și supusă sancțiunilor occidentale. Printre puținii parteneri ai Iranului se află Rusia și unele țări musulmane, inclusiv Azerbaidjanul. Adversarul tradițional al Iranului este Israelul.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...
Ultima oră
Pe aceeași temă