19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportUcraina își reia campionatul de fotbal pe 30 mai

Ucraina își reia campionatul de fotbal pe 30 mai

Campionatul se va relua cu derby-ul fotbalului ucrainean, dintre Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk.

Meciurile vor avea loc fără spectatori, deşi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că începând de pe 22 mai vor fi relaxate şi mai mult restricţiile de deplasare.

Când au rămas nouă etape, Şahtior este aproape sigură de câştigarea campionatului, având un avans de 13 puncte faţă de următoarele două clasate, Zoria Lugansk şi Dinamo Kiev.

Campionatul Ucrainei a fost printre ultimele din Europa care au fost întrerupte din cauza pandemiei, la mijlocul lui martie.

Potrivit datelor oficiale, Ucraina are 18.647 de cazuri de COVID-19 şi 456 de decese, mult mai puţine decât Rusia vecină, ce ia la rândul său în calcul reluarea campionatului.

Belarus, cu aproximativ 27.000 de cazuri şi 151 de morţi, nu a oprit campionatul, care a fost mult timp singurul din Europa ce a continuat în ciuda pandemiei.

Campionatul Insulelor Feroe a devenit sâmbătă primul care a fost reluat în Europa după vârful pandemiei de coronavirus.

Franţa şi Olanda au optat pentru încheierea sezonului. Campionatul Germaniei va fi reluat sâmbătă. Spania, Italia şi Anglia intenţionează să reia şi ele, mai târziu, competiţiile.

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă