14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăLifestyleCéline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. "De...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina mea”

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu o boală neurologică rară, sindromul persoanei rigide (SPR), diagnosticată în toamna anului 2022. La vârsta de 56 de ani, cântăreața din Quebec își împărtășește experiența și eforturile pe care le depune în procesul de tratament și recuperare.

“De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina mea”

Céline Dion a dezvăluit că face față acestei provocări prin intermediul unui regim intens de terapie atletică, fizică și vocală, dedicând cinci zile pe săptămână acestui proces de vindecare. Prin efortul susținut și angajamentul față de propria sănătate, artista demonstrează determinarea și reziliența care au definit întotdeauna cariera și viața sa.

“Cinci zile pe săptămână fac terapie atletică, fizică și vocală. Lucrez la degetele picioarelor, genunchii mei, gambele mele, degetele mele, cântatul meu, vocea mea… Trebuie să învăț să trăiesc cu asta acum și să nu mai îmi pun întrebări. La început mă întrebam: De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina mea”, a povestit cântăreața.

Când va reveni pe scenă?

Întrebată despre capacitatea sa de a reveni pe scenă, Céline Dion a explicat că nu este în măsură să răspundă la această întrebare. “Nu ştiu… Corpul meu îmi va spune”, a declarat Céline Dion.

Mai mult, artista a mai afirmat faptul că a avut două opțiuni:

“Fie să mă antrenez ca un atlet și să muncesc din greu, fie să mă deconectez și să spun că e gata, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în fața oglinzii și cânt pentru mine.

Am ales să muncesc cu tot sufletul și trupul meu, din cap până în picioare, alături de o echipă medicală. Vreau să fiu pe cât de bine pot fi. Obiectivul meu este să văd din nou Turnul Eiffel”, a spus aceasta.

Din păcate, pandemia de COVID-19 a adus cu sine o serie de provocări și consecințe neașteptate pentru mulți artiști, inclusiv pentru celebritatea din Quebec, Céline Dion. Turneul său, “Courage World Tour”, a fost brusc întrerupt în martie 2020, în urma pandemiei și a măsurilor de siguranță impuse în întreaga lume. Această pauză forțată a fost urmată de o perioadă dificilă, în care artista a trebuit să se confrunte și cu efectele devastatoare ale sindromului persoanei rigide (SPR).

Acest sindrom rar, care afectează aproximativ una dintr-un milion de persoane, a adus cu sine dureri severe și dificultăți de mișcare, punând în pericol capacitatea lui Céline Dion de a-și exercita pasiunea și talentul pe scenă. Activitățile fizice solicitante au devenit o provocare, iar recuperarea a necesitat un efort susținut și o dedicare deplină din partea artistei.

În fața acestor provocări, Céline Dion a demonstrat o remarcabilă putere interioară și hotărâre. Cu toate că a fost nevoită să facă față unor momente dificile și dureroase, aceasta a rămas fermă în credința sa și a continuat să lupte pentru sănătatea și recuperarea sa.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă