12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăPoliticăEșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc


Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan.

Începând din 2020 cu promisiuni de revoluție în infrastructura pentru apă caldă și termoficare, aproape patru ani mai târziu, realizările sunt nule. În realitate, situația s-a agravat: zeci de șantiere încurcă orașul, iar mii de apartamente rămân frecvent fără apă caldă. Recent, două defecțiuni grave au întrerupt serviciul pentru aproximativ 500.000 de locuitori, afectând aproape 30% din București. Astfel de incidente pot fi inevitabile, dar inactivitatea crește probabilitatea lor.

Problematica majoră a lui Nicușor Dan nu este doar inacțiunea, ci și lipsa unei strategii coerente. În loc să se concentreze pe modernizare și înlocuirea infrastructurii în blocuri mari, pentru eficiență și corectitudine, eforturile sunt dispersate și multe lucrări nu sunt finalizate. De exemplu, în zona Pieței Victoriei, traficul este îngreunat de șantierele neterminate.

Pentru modernizarea centralelor, primarul general pare a fi un obstacol. De ani de zile, Ministerul Energiei solicită discuții pentru fuziunea ELCEN (producătorul apei calde) cu Termoenergetica, responsabilă de conducte, sub egida Primăriei Municipiului București (PMB). Această fuziune ar putea rezolva multe din problemele cu apa și căldura, însă Nicușor Dan nu a făcut progrese vizibile în această direcție.

El a promis încă din 2020 că va realiza fuziunea, dar rezultatele sunt absente. În 2022, Nicușor Dan spunea că în 15 ani dorește să comaseze TermoEnergetica cu ELCEN, care între timp a ieșit din insolvență. Cu toate acestea, PMB încă datorează ELCEN 800 de milioane de lei. După logica lui Nicușor Dan, bucureștenii vor mai aștepta pentru apă caldă cel puțin până în 2035.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă