20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăEșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc


Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan.

Începând din 2020 cu promisiuni de revoluție în infrastructura pentru apă caldă și termoficare, aproape patru ani mai târziu, realizările sunt nule. În realitate, situația s-a agravat: zeci de șantiere încurcă orașul, iar mii de apartamente rămân frecvent fără apă caldă. Recent, două defecțiuni grave au întrerupt serviciul pentru aproximativ 500.000 de locuitori, afectând aproape 30% din București. Astfel de incidente pot fi inevitabile, dar inactivitatea crește probabilitatea lor.

Problematica majoră a lui Nicușor Dan nu este doar inacțiunea, ci și lipsa unei strategii coerente. În loc să se concentreze pe modernizare și înlocuirea infrastructurii în blocuri mari, pentru eficiență și corectitudine, eforturile sunt dispersate și multe lucrări nu sunt finalizate. De exemplu, în zona Pieței Victoriei, traficul este îngreunat de șantierele neterminate.

Pentru modernizarea centralelor, primarul general pare a fi un obstacol. De ani de zile, Ministerul Energiei solicită discuții pentru fuziunea ELCEN (producătorul apei calde) cu Termoenergetica, responsabilă de conducte, sub egida Primăriei Municipiului București (PMB). Această fuziune ar putea rezolva multe din problemele cu apa și căldura, însă Nicușor Dan nu a făcut progrese vizibile în această direcție.

El a promis încă din 2020 că va realiza fuziunea, dar rezultatele sunt absente. În 2022, Nicușor Dan spunea că în 15 ani dorește să comaseze TermoEnergetica cu ELCEN, care între timp a ieșit din insolvență. Cu toate acestea, PMB încă datorează ELCEN 800 de milioane de lei. După logica lui Nicușor Dan, bucureștenii vor mai aștepta pentru apă caldă cel puțin până în 2035.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă