25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportStoica: Nu e necesar un nou partid de dreapta; a vorbi despre...

Stoica: Nu e necesar un nou partid de dreapta; a vorbi despre Albă ca Zăpada – dovadă de naivitate

Fostul vicepreşedinte al PDL Valeriu Stoica a declarat, joi, la Sibiu, că nu “este nevoie de un nou partid de dreapta în România”, iar “a vorbi despre Albă ca Zăpada este o dovadă de naivitate”, aceasta fiind “o poveste pentru copii de până la şapte ani”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Institutului de Studii Populare, Valeriu Stoica, a declarat, într-o dezbatere despre viitorul dreptei în România, că au fost necesari 20 de ani pentru o cristalizare a mediului politic din ţară.

“Ne-au trebuit 20 de ani ca să cristalizăm sistemul politic românesc, să îl simplificăm, mai bine zis, să îl sedimentăm. În 20 de ani am reuşit să facem o oarecare limpezire politică, în sensul că avem pe dreapta un partid politic, acreditat ca atare, PDL, avem pe stânga un partid care e acreditat ca atare, cu sorgintea lui comunistă, PSD. Din păcate, mai avem un partid – PNL – care pluteşte fără identitate în spaţiul politic românesc şi a fost practic absorbit de PSD”, a declarat Valeriu Stoica, în timpul dezbaterii.

Potrivit acestuia, având în vedere că există cristalizaţi doi poli – dreapta şi stânga – nu este necesară apariţia unui nou partid de dreapta.

“Nu cred că este nevoie de un nou partid de dreapta în România. Nu avem nevoie de surse noi de confuzie. Avem USL pe de o parte, PSD pe de altă parte. Nu avem nevoie de un factor de confuzie politică. Un partid politic se construieşte foarte greu, trebuie resurse umane, financiare, instituţionale, dar şi de conexiuni internaţionale. Avem un asemenea partid, PDL”, a spus Stoica.

El a afirmat că “PDL poate să devină marea forţă politică de dreapta a viitorului în România”, chiar dacă “nu este un partid perfect”.

“Departe de mine gândul că PDL este un partid perfect. Doamne fereşte! În general, partidele nu sunt oşti îngereşti, nu sunt cete îngereşti. Partidele sunt făcute din oameni, iar în România sunt făcute din români. Cei care vor să facă un nou partid ar trebui să răspundă mai întâi la întrebarea: «Vor să facă un partid tot cu români sau cu marţieni?» Dacă vor să facă un partid tot cu români atunci acesta va arăta, într-un fel sau altul, dar la fel cum arată partidele care există deja în România”, a declarat Valeriu Stoica.

El a susţinut că “este mai bine ca viitorul politic al dreptei să fie PDL decât un partid despre care nu se ştie nimic”.

“Avem şansa să construim un mare partid al dreptei şi acesta este mai bine să fie PDL decât un partid nou despre care nu ştim nimic, nu ştim cum va arăta, ce fel de lider va avea. Mi se pare că a vorbi despre Albă ca Zăpada este o dovadă de naivitate. Albă ca Zăpada este o poveste pentru copii de până la şapte ani. După vârsta de şapte ani, poveştile cu Albă ca Zăpada şi piticii devin nu mai puţin atractive, dar intră sub semnul întrebării. Sunt frumoase poveştile. Mie îmi plac poveştile şi acum, iubesc poveştile, dar nu le confund cu realitatea”, a spus Stoica, apreciind că “un om politic matur nu trebuie să confunde poveştile cu realitatea”.

Totodată, Stoica a afirmat că PDL are nevoie de “o mobilizare exemplară” pentru a câştiga alegerile.

Cele mai citite

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă