25 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăInternaționalRusia începe un exercițiu cu arme nucleare tactice

Rusia începe un exercițiu cu arme nucleare tactice

Forțele ruse au început prima etapă a exercițiilor care implică „antrenamente practice în pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a anunțat marți Ministerul Apărării, potrivit Reuters.

Președintele Vladimir Putin a ordonat aceste exerciții la începutul acestei luni. Moscova le-a legat de declarațiile oficialilor occidentali care, potrivit acesteia, au creat amenințări la adresa securității Rusiei.

Ministerul rus de Externe a citat comentariile președintelui francez Emmanuel Macron, care a lansat posibilitatea de a trimite trupe europene pentru a lupta împotriva Rusiei în Ucraina, și ale ministrului britanic de Externe David Cameron, care a declarat că Ucraina are dreptul de a folosi arme furnizate de Londra pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei.

Analiștii de securitate spun că exercițiul este conceput ca un semnal de avertizare din partea lui Putin pentru a descuraja Occidentul să se implice mai mult în războiul din Ucraina, unde a furnizat arme și informații Kievului, dar s-a abținut să trimită trupe.

Ministerul Apărării a declarat că prima etapă a exercițiului a implicat rachete Iskander și Kinzhal.

Acesta are ca scop să se asigure că unitățile și echipamentele sunt pregătite pentru „utilizarea armelor nucleare non-strategice și pentru a răspunde și a asigura necondiționat integritatea teritorială și suveranitatea statului rus ca răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali individuali împotriva Federației Ruse”, a declarat ministerul.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă