21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalPoliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o barcă cu motor, care s-a soldat sâmbătă cu moartea a două persoane, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Cinci persoane care se aflau la bordul bărcii cu motor sunt încă date dispărute, iar poliţia şi-a continuat luni operaţiunile de căutare.

Poliţia ungară a declarat că l-a interogat pe căpitanul navei de croazieră şi l-a arestat sub suspiciunea de comitere a mai multor infracţiuni.

Căpitanul este suspectat că “nu a alertat echipajul navei sale după accident, că nu a pus în aplicare protocolul de salvare, că nu a luat nicio măsură pentru salvarea persoanelor care erau în pericol şi că nu a oprit nava”, a precizat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a intervievat 25 de martori, inclusiv membri ai echipajului navei şi pasageri.

Poliţia a explicat că a fost sesizată sâmbătă seară că a fost descoperit un bărbat cu capul însângerat în apropiere de satul Veroce, la circa 55 km nord de Budapesta. Din discuţia cu el, poliţia a tras concluzia că bărbatul a fost implicat într-un accident naval, şi a început să cerceteze sistematic zona.

În timpul căutărilor au fost descoperite cadavrele unui bărbat şi unei femei, precum şi o mică barcă cu motor avariată, care fusese trasă la mal.

Această ambarcaţiune transporta “opt adulţi, dintre care cinci – trei bărbaţi şi două femei – rămân dispăruţi şi sunt căutaţi”, a declarat duminică în cadrul unei conferinţe de presă Soma Csecsi, purtător de cuvânt al poliţiei.

Autorităţile au precizat că s-a stabilit că o navă de croazieră se afla în zonă în momentul accidentului.

Poliţiştii au descoperit apoi o navă de croazieră cu pagube vizibile, în apropiere de oraşul Komarom.

Site-ul de ştiri ungar Hungarian Telex a identificat nava de croazieră ca fiind Heidelberg, înregistrată în Elveţia, şi a anunţat că poliţia inspectează ambarcaţiunea. Potrivit sursei citate, cei aproximativ 110 pasageri ai navei au fost interogaţi de poliţie.

A fost declanşată o anchetă in rem pentru obstrucţionarea traficului fluvial care a provocat moartea mai multor persoane.

Pe 29 mai 2019, în Ungaria s-a produs cel mai grav accident de navigaţie în peste jumătate de secol, după coliziunea a două nave pe Dunăre, în inima capitalei ungare în apropiere de Parlament. În accident au murit 25 de turişti sud-coreeni şi doi membri ungari ai echipajului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...

Crosul „Bucuria Alergării cu Invictus” – Ediția I

COMUNICAT DE PRESĂ Prima ediție a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus", va avea loc sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Municipal Vest...

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă