24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportPSD semnează tratatul fiscal dacă UE oferă garanţii că fondurile pentru infrastructură...

PSD semnează tratatul fiscal dacă UE oferă garanţii că fondurile pentru infrastructură nu se reduc

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a declarat, joi, că opoziţia va spune “da” ratificării tratatului de guvernanţă fiscală dacă UE oferă garanţii că fondurile pentru infrastructură destinate României nu vor fi diminuate, relatează Mediafax.

Duvăz a afirmat că, în opinia PSD, România va trebui să ceară garanţii Uniunii Europene că în exerciţiul bugetar 2013-2020 fondurile europene destinate infrastructurii nu vor fi diminuate.

El a spus că, din cauza nefolosirii acestor fonduri până acum, România riscă să aibă la dispoziţie, începând cu 2013, fonduri europene mai mici.

O altă condiţie a PSD este negocierea ca România să se înscrie de la început pe un deficit structural de 1%, maximul prevăzut în Tratatul de guvernanţă fiscală.

“Numai atunci când aceste probleme vor căpăta răspuns vom spune şi noi «da»”, a declarat Duvăz.

Deputatul PSD a mai spus că ratificarea memorandumului guvernamental pentru semnarea tratatului de guvernanţă fiscală se va face de către cele două Camere ale Parlamentului, separat.

El a precizat că Senatul este Cameră decizională, iar acolo coaliţia guvernamentală nu mai deţine majoritatea.

Partidele din coaliţie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la tratatul de guvernanţă fiscală, că susţin semnarea de către şeful statului la Consiliul European a acestui document şi susţin în Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului până la 31 decembrie 2012.

Documentul a fost semnat de liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor şi are lăsat loc liber pentru semnăturile liderilor USL.

Protocolul politic a fost semnat de preşedintele PDL Emil Boc, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian. La eveniment au fost prezenţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

Preşedintele Traian Băsescu a salutat semnarea de către formaţiunile coaliţiei guvernamentale a protocolului privind ratificarea de către România a tratatului fiscal al UE, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri, la dezbarerea organizată de PSD cu privire la Tratatul Fiscal că autorităţile de la Bucureşti se grăbesc să îl semneze fără să analizeze consecinţele asupra României.

Iliescu a afirmat că opoziţia nu se opune aderării României la tratatul de guvernanţă fiscală, dar doreşte realizarea unor dezbateri care să analizeze consecinţele semnării actului european. “Noi (USL- n.r.) nu avem rezerve şi atitudini negative, dar vrem să îl înţelegem mai bine, să îl analizăm şi să îl descifrăm”, a adăugat el.

Cele mai citite

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru...

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...
Ultima oră
Pe aceeași temă