28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportFrunda: Stabilitatea politică, factorul determinant în aderarea la Spaţiul Schengen

Frunda: Stabilitatea politică, factorul determinant în aderarea la Spaţiul Schengen

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda spune că, în mod cert, România nu va adera la Spaţiul Schengen în acest an, iar anul viitor “stabilitatea politică va fi factorul determinant” în luarea unei decizii, relatează Mediafax.

Citeşte şi:

Frunda: UDMR va plăti, ca PDL, factura pentru anii de guvernare, mi-e frică de pragul electoral

Frunda consideră că o decizie privind aderarea se va lua “la pachet” cu Bulgaria şi că există reticenţe din partea mai multor state membre ale Uniunii Europene, iar aderarea ar putea fi posibilă anul viitor, după “cristalizarea şi stabilizarea” situaţiei politice din România.

“Anul acesta nu vom adera, este clar. Decizia Consiliul European ca România şi Bulgaria să fie acceptate sau refuzate la pachet e viabilă, deci nu vom fi separaţi de Bulgaria. (…) Eu cred că până la alegerile din România, până la cristalizarea situaţiei din România şi stabilizarea acesteia se va amâna luarea unei decizii.

Şi eu sper, dacă la anul vom avea o situaţie politică mai stabilă, sper să fim acceptaţi în Spaţiul Schengen, chiar dacă în două trepte, dar s-ar putea chiar să fim acceptaţi într-o singură treaptă anul viitor, dacă lucrurile merg spre bine. Stabilitatea politică va fi factorul determinant, celelalte sunt poveşti”, a declarat, joi, senatorul UDMR.

Consiliul JAI, programat pentru 19-20 septembrie, care trebuia să ia o decizie privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost anulat, au declarat, marţi,  surse oficiale.

Conform surselor citate, aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen era singurul subiect important pe agenda reuniunii programate săptămâna viitoare.

Cele mai citite

Ordonanța de Urgență (OUG) care vizează modificarea legislației specifice pieței de capital a fost adoptată

Guvernul a adoptat astăzi o Ordonanță de Urgență (OUG) care modifică legislația privind piața de capital și introduce măsuri pentru prevenirea și combaterea publicității...

Diana Șoșoacă vrea să candideze la președinție

Diana Şoşoacă, președinta partidului SOS România, a anunțat într-un video postat pe o rețea socială că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale. În mesajul...

Simone Tempestini, favorit să câștige Raliul Clujului pentru a șaptea oară

Un total de 70 de echipaje din 5 țări vor concura în acest weekend la Raliul Clujului, a patra etapă a sezonului, unde Simone...
Ultima oră
Pe aceeași temă