26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalIsraelul lovește Gaza, ucigând zeci de persoane

Israelul lovește Gaza, ucigând zeci de persoane

Forțele israeliene au bombardat Rafah, în sudul Gazei, precum și alte zone din enclavă, ucigând cel puțin 45 de palestinieni, în timp ce trupele au luptat corp la corp cu militanții Hamas, au declarat locuitorii și armata israeliană, potrivit Reuters.

Rezidenții au declarat că israelienii par să încerce să finalizeze capturarea orașului Rafah, care se învecinează cu Egiptul și a fost în centrul unui asalt israelian de la începutul lunii mai.

Tancurile au pătruns cu forța în părțile de vest și de nord ale orașului, după ce au cucerit deja estul, sudul și centrul.

Tancuri și nave din largul coastei au provocat un nou val de strămutări din oraș, care adăpostise peste un milion de persoane strămutate, dintre care majoritatea au fost nevoite acum să fugă din nou.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că cel puțin 25 de palestinieni au fost uciși în Mawasi, în vestul orașului Rafah, iar 50 au fost răniți. Palestinienii au declarat că un obuz de tanc a lovit un cort care adăpostea familii strămutate.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă