37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăLifestyleDecizia pe care vrea să o ia Barcelona în legătură cu turiștii....

Decizia pe care vrea să o ia Barcelona în legătură cu turiștii. „Parlamentul catalan ne autorizează” 

Primarul orașului Barcelona din nord-estul Spaniei, într-o declarație vineri, a anunțat intenția municipalității de a pune capăt închirierii apartamentelor turistice până în 2029.

Măsura are ca scop facilitarea accesului la locuințe pentru rezidenții locali în fața presiunii generate de industria turismului, care atrage anual milioane de turiști în oraș, conform AFP.

Parlamentul catalan ne autorizează să nu mai reînnoim licenţele apartamentelor turistice, ceea ce ne va permite să punem 10.000 de locuinţe pe piaţa închirierilor şi a vânzărilorimobiliare,

a declarat primarul Barcelonei, socialistul Jaume Collboni.

Potrivit declarațiilor municipalității, licențele pentru apartamentele turistice, care au fost reînnoite pentru cinci ani în noiembrie, vor expira până în noiembrie 2028.

Primarul a subliniat că acest lucru înseamnă că „începând din 2029”, dacă nu se renunță la această idee, „apartamentele turistice existente în prezent în orașul Barcelona vor fi eliminate”.

Pentru a aplica această măsură, Barcelona doreşte să utilizeze un decret aprobat anul trecut de parlamentul regional al Cataloniei, care reglementează numărul locuinţelor dotate cu licenţă de utilizare turistică în oraşele în care presiunea imobiliară este cea mai puternică, notează Agerpres.

„Oraşul nu poate permite ca un număr atât de ridicat de apartamente să fie utilizat pentru activitatea turistică într-un context în care dificultatea de accedere la o locuinţă şi efectele negative ale suprapopulării turistice sunt evidente”, a argumentat Consiliul municipal într-un comunicat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă